Румъния въстана да сваля социалистическото си правителство след само месец управление

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (12)
18:38 / 06.02.2017
1585
Около половин милион души излязоха отново на протест в Румъния, въпреки че правителството оттегля спорното постановление, което облекчаваше наказанията за корупция.

Само в Букурещ се събраха близо 250 000 души. Протестиращите, които излизат всеки ден от 22 януари насам, вече настояват за оставката на правителството.

Така това е най-масовият протест в северната ни съседка не само от началото на демонстрациите срещу скандалния корупционен закон, но и след падането на комунистическия режим на Николае Чаушеску през 1989 г.

Протестиращи благодариха на България и българите за съпричастността -румънци, живеещи в София, както и българи, се събираха за участие в мирна демонстрация пред румънското посолство в българската столица в знак на солидарност с гражданските протести в Румъния.

Демонстранти дори спирали журналистическия екип на NOVA, за да изкажат благодарност, разказа пратеникът на телевизията Марина Цекова.

Премиерът Сорин Гриндяну изключи обаче възможността да се оттегли и заяви в телевизионно интервю, че носи отговорност към хората, гласували за неговата партия на парламентарните избори на 11 декември.

Журналистът от БНР Петър Волгин с рождено име Петър Георгиев намери 250-хилядните протести срещу корупцията в Румъния за измислени и фалшиви.

"Хора, ставащото в Румъния е пълен fake (б.р. измислица). За никаква борба с корупцията и никакъв морал не иде реч. В момента в Румъния се извършва държавен преврат. Няколко хиляди души (няма значение дали са 2000 или 200 000) искат да наложат волята си над милионите, които съвсем скоро гласуваха на парламентарните избори.

Работата е следната - не ми харесва едно правителство и затова ще го сваля. Ама за него били гласували милиони... Това няма значение. Аз съм умен и красив и значи трябва да стане това, което аз искам, а не това, което е решило мнозинството.

Разбира се, този сценарий се пуска в ход, когато на власт е ляво правителство. Ако на власт са десните, на никой не му пука за корупцията и далаверите. Няма значение дали действието се развива в Румъния, Бразилия, Венецуела, България...

Щом на власт са дошли левите, трябва да бъдат незабавно свалени. BTW (б.р. между другото), белите рояли пльоснаха ли ги вече в центъра на Букурещ? А разголени манекенки дефилират ли по улиците, или е леко хладно за такава премяна?

И още нещо. Можете да бъдете сигурни, че ако левицата спечели изборите у нас, пак ще гледаме гербери, десебари, реформатори и дабългаристи да се търкалят по жълтите павета и да искат сваляне на правителството. Искрено се надявам този път никой да не им се върже на простотиите".

 

 


Виж коментарите (12)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).