Русия и Турция на косъм от нов сблъсък в Егейско море

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (12)
14:38 / 13.12.2015
961
Екипажът на руския стражеви кораб "Сметливый" е предотвратил днес сблъсък с турски траулер в северната част на Егейско море. Това съобщава пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от РИА Новости.

"На 13 декември 2015 г. екипажът на руския стражеви кораб "Сметливый", който е бил на 22 км от гръцкия остров Лемнос, в северната част на Егейско море, е предотвратил сблъсък с турски траулер", се казва съобщението без да се разкриват допълнителни подробности за критичната ситуация.

Във връзка с инцидента заместник-министърът на отбраната на Русия Анатолий Антонов е поискал обяснение от военния аташе при посолството на Турция в Москва.

Генералният щаб на турската армия от своя страна днес издаде забрана за пътувания в Русия за служителите на турските въоръжени сили, съобщи турската телевизия НТВ.

Отношенията между Москва и Анкара се влошиха, след като на 24 ноември турските военновъздушни сили свалиха руския самолет в района на турско-сирийската граница.


Виж коментарите (12)
Още новини от Международни новини:
Потъна кораб в Черно море, трима души са изчезнали
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Френската полиция уби мъж, опитал се да подпали синагога
Орбан: Роберт Фицо е на косъм от смъртта
Състоянието на Роберт Фицо е критично, вицепремиерът ще поеме нег...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).