Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Русия забранява Ютюб и Фейсбук?
Автор: Екип Burgas24.bg 11:11 / 02.10.2019Коментари (30)893
©
Сред експертите в Русия се води дискусия за възможното блокиране на достъпа до Ютюб, Фейсбук и Инстаграм в страната. Според властите, това са нелепи измислици, но организациите, които защитават свободата в интернет, са убедени, че подобна заплаха е напълно реална.

Директорът на организацията Михаел Климарев смята, че властите подготвят "стратегия на постепенното изключване", която ще бъде завършена през 2021 година. Колко реални са изгледите за блокиране на чуждестранните социални медии в Руската федерация и какво е мнението на техническите експерти, блогърите и опозиционерите?

Както посочва Климарев в интервю за Дойче Веле, социалните мрежи явно ще бъдат блокирани постепенно, а не изведнъж, за да се избегнат масовите протести. Климарев предполага, че планът на руските власти би могъл да бъде следният: първо ще има гръмки изявления в Държавната дума, после - съдебни заседания и множество декларации от страна на руското Министерство на външните работи. Всичко това ще се предава по телевизията и активно ще се обсъжда във всички средства за масова информация, след което достъпът до чуждестранните социални медии постепенно ще започне да бъде блокиран. Килимирев прогнозира, че този процес ще завърши в началото на 2021 година.

"Там се е говорило, че ще предприемат мерки за въздействие над Ютюб, Фейсбук и Инстаграм. А за какви други мерки може да става дума, ако не за блокирането им", реторично пита експертът. На въпросното заседание станало дума също и за намеса във вътрешните работи на Руската федерация от страна на международни организации, включително Гугъл, Фейсбук, Туитър и Ютюб. Обвиняват ги в това, че незаконно били разпространявали политическа реклама в навечерието на избори, че публикували фалшиви новини, свързани с изборите и нарушавали свободата на словото, завършва Килимарев.

Техническите експерти са единодушни, че блокирането на западни социални медии е възможно и посочват като пример Китай, където Фейсбук, Ютюб и даже Гугъл отдавна са забранени. Само че за такова блокиране трябват много повече усилия, защото блокирането на най-големите социални мрежи е доста по-сложно от това на обикновен сайт. Все пак блокировките лесно могат да бъдат заобиколени от юзъри с достатъчно технически познания. Същото важи и за самите компании. За да заобиколи забраните, месинджърът Телеграм използва например ротация на IP-адреси и други хитрости, посочва техническият директор на Роскомсвобода Станислав Шакиров.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Боже,колко простотия има по този свят.По минусите ще я разберете.
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
-3
 
 
Гласувайте в неделя за Георги Колев и Земеделски съюз !
-2
 
 
Още през 2013-та забраниха "Ютуб "в Русия.Един мой познат от град Омск ми писа,че е така.
Aнонимен
на 02.10.2019 г.
+2
 
 
Тук също има хора на които трябва да им забранят нета. Eй го оня психично болния от вчера дето чупил надгробните плочи е с два профила тука.
-2
 
 
НЕкъв страх вирее в кочината на свободата,равенството и братството :) Не могат да контолират Социалните мрежи,както " В контакте" :)
-3
 
 
Искам русофилите в България да коментират новината....ганделино ,елестар къде сте миризливи русофилчета !Да не забравяме ,че в България най видния русофил е президентът ни другаря радев ,а най видната русофилка другарката нинова председател на БСП-БКП-ДПС
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: