Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руски бизнесмени загиват мистериозно от началото на годината
Автор: Иван Христов 22:27 / 12.09.2022Коментари (0)423
©
Девети руски бизнесмен загина при мистериозни обстоятелства. В понеделник се разбра, че е загинал управляващият директор на авиационната индустрия на Корпорацията за развитие на Далечния Изток и Арктика (КРДВ) Иван Печорин.

На 12 септември е станало известно за "трагичната смърт“ на Печорин.Както пише "Комсомолская правда. Далечен Изток“, позовавайки се на администрацията на Владивосток, Печорин е загинал на 10 септември, след като е паднал от борда на лодка във водите на Руския остров близо до нос Игнатиев..

Печорин е участвал на Източния икономически форум (ИИФ), който се проведе във Владивосток от 5 до 8 септември. Като управляващ директор за авиационната индустрия на КРДВ, той също участва в развитието на авиационната достъпност на Далечния изток, включително подкрепата за пътнически въздушен транспорт, модернизацията на летищната инфраструктура и изграждането на нови писти. Участва в разработването на United Far Eastern Airlines, създадена през 2021 г. на базата "Аврора“.

През февруари е починал и генералният директор на КРДВ Игор Носов. Един от познатите на Носов заяви пред РБК, че изпълнителният директор на корпорацията е получил инсулт, бил е откаран в реанимация, но не е бил спасен. Друг познат на шефа на КРДВ уточни, че Носов се разболял, след като на съвещание му съобщили, че е уволнен.

Най-малко осем други видни руски бизнесмени захинаха при самоубийство или при все още необясними инциденти от края на януари, като шестима от тях са свързани с двете най-големи енергийни компании в Русия.

Четири от тези шест бяха свързани с руския държавен енергиен гигант Газпром или едно от неговите дъщерни дружества, докато другите две бяха свързани с Лукойл, най-голямата частна петролна и газова компания в Русия.

По-рано тази година компанията зае необичайната публична позиция, като се обяви против войната в Украйна, призовавайки за съчувствие към жертвите и за прекратяване на конфликта.

Председателят на Лукойл Равил Маганов загина последен на 1 септември, след като падна от прозореца на болница в Москва, според руската държавна информационна агенция ТАСС.

Маганов "почина след тежко заболяване“, съобщиха от Лукойл, без да споменават падането. "Маганов допринесе изключително много за развитието не само на компанията, но и на целия руски нефтен и газов сектор“.

Друг топ мениджър на "Лукойл", Александър Суботин, беше открит мъртъв близо до Москва през май, след като според съобщенията е посетил шаман, съобщи ТАСС. Руската държавна информационна агенция цитира служител, който казва, че властите са били извикани при мъж в безсъзнание, страдащ от сърдечна недостатъчност. ТАСС съобщи, че полицията е започнала наказателно производство по случая.

В първият от смъртните случаи, докладвани тази година, висш ръководител на Газпром е намерен мъртъв във вилата си в село Ленински близо до Ленинград на 30 януари 2022 г., съобщи руската държавна медия РИА Новости.

От РИА съобщиха, че на мястото е открито предсмъртно писмо и че разследващите разследват смъртта като самоубийство. Руската национална телевизия Рен ТВ идентифицира мъжа като Леонид Шулман, ръководител на транспорта в "Газпром Инвест“.

Само месец след това друг висш ръководител на Газпром е открит мъртъв в същото село. Александър Тюлаков е бил открит мъртъв в гаража си на 25 февруари, написа Новая газета. Официалната версия е, че той се е самоубил.

Още двама руски бизнесмени, свързани с Газпром, загинаха при инциденти с убийство и самоубийство през април.

Единият от тях, Владислав Аваев, бившият вицепрезидент на Газпромбанк, беше намерен мъртъв със съпругата и дъщеря си в апартамента си в Москва на 18 април, съобщи ТАСС.

Позовавайки се на източник от правоприлагащите органи, ТАСС твърди, че властите разследват смъртта на Аваеви като убийство-самоубийство.

Юлия Иванова, представител на Следствения комитет за Москва, заяви, че роднина е открила телата на Аваеви, след като семейният шофьор и бавачката му казали, че не могат да се свържат с тях по телефона или да влязат в апартамента, тъй като вратата била затворена отвътре.

Игор Волобуев, бивш вицепрезидент на Газпромбанк, който наскоро напусна Русия за Украйна, заяви пред CNN, че не вярва, че Аваев се е самоубил.

"Работата му беше да се занимава с частно банкиране, което означава работа с ВИП клиенти. Той отговаряше за много големи суми пари. И така, самоуби ли се? Не мисля така. Мисля, че той знаеше нещо и че представляваше някакъв вид риск“, каза Волобуев пред CNN през април.

Само ден по-късно, на 19 април, Сергей Протосеня, бивш изпълнителен директор на газовия производител Новатек, който е частично собственост на Газпром, беше намерен мъртъв в дома си в Лорет де Мар, средиземноморски курорт близо до Барселона.

Телата на съпругата и дъщеря му, показващи признаци на насилие, са открити в луксозния дом на семейството, заяви официален източник, близък до разследването, пред CNN, докато тялото на Протосеня е намерено в градината отвън.

Каталунската полиция в провинция Жирона, където се намира град Лорет де Мар, заяви пред CNN, че оттогава е приключила разследването на случая и е изпратила констатациите в съда.

Полицията заяви, че заключението й е, че смъртта е била двойно убийство и последвало самоубийство.

Говорейки пред Daily Mail, синът на Протосеня постави под съмнение тази версия на събитията, предполагайки вместо това, че баща му е бил убит.

"Каталунската полиция е взела показания от сина. Други хипотези са изключени. Също така е изключено тройно убийство“, каза представител на пресслужбата на полицията по това време пред CNN. "Това да е дело на руската мафия? Е, не“, добави служителят.

Михаил Уотфорд, роден в Украйна руски петролен и газов милиардер, беше намерен мъртъв в дома си в Съри, Англия на 28 февруари.

Полицията в Съри не смята, че има подозрителни обстоятелства.

Друг руски бизнесмен, Василий Мелников, е намерен мъртъв заедно със семейството си в Нижни Новгород в края на март, написа руският вестник "Коммерсанть“.

Мелников притежаваше MedStom, компания за медицински консумативи. Според руския Следствен комитет 43-годишният мъж, съпругата му на 41 години и две деца на 4 и 10 години са намерени намушкани до смърт на 23 март.

Комисията не посочи имената на Мелников, но възрастта на загиналите и мястото на инцидента съвпадат със съобщението на "Коммерсанть“.

"[Разследващите] разглеждат няколко версии за случилото се, включително убийството на децата и съпругата от главата на семейството, последвано от самубийство“, заявяват от Комитета.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: