Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руски професор за Холокоста: 6-те милиона жертви са измислица, нямало е газови камери
Автор: Екип Burgas24.bg 12:05 / 27.01.2021Коментари (5)966
© Reuters
Професорът от Руската академия на науките Владимир Матвеев заявил на уебинар за учители и директори на училища, че "Холокост в такъв обем, за какъвто говорят историците, просто не е имало", съобщи главният редактор на радио "Ехото на Москва"-Петербург Валерий Нечай, цитирани от "Faktor".

Той е публикувал и аудио записи от изказването на Матвеев на уебинара: "Урок по памет за жертвите на Холокоста и воините на Червената армия, освободители на Освиенцим".

Нечай подчертава, че изказването на професора идва в дните, когато в целия свят се отдава почит на жертвите на Холокоста.

В лекцията си на уебинара Матвеев нарекъл Холокоста "ритуал да наказание на съплеменниците".

"За да бъде изгорен труп е нужна пещ със сгъстен въздух. Такива пещи не са открити в Германия, така че това е още един мит. Не са били открити газови камери за унищожаване на хора, а газът е използван за дезинфекция. Цифрата 6 милиона е измислица. Холокост в такъв обем, за какъвто говорят историците просто не е имало. Ние като хора на науката трябва да кажем на масите истината", заявил "ученият".

РИА "Новости" съобщава, че властите на Ленинградска област са заявили, че това е "частно мнение" на Матвеев.

От данни на университета, в който преподава Матвеев става ясно, че той е полковник в оставка и има 30 години педагогически стаж. Преподава външна политика, основи на международната сигурност, международен тероризъм и международни конфликти в XXI век.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 27.01.2021 г.
+5
 
 
Вечна им памет на всички загинали през ВСВ- воюващи и невнни! През 1992 г. евреинът Дейвид Коул прави разследване на документите и загиналите евреи в най-големият концлагер Аушвиц.Първоначалните данни на загиналите там евреи са около 4 милиона,после са променени на 1.1 милиона и 1 милион.След 1989 г. ,като са разсекретени архивите, са документирани 52400 загинали -евреи,поляци,германци,сърби и цигани, и Коул представя копия на оригинални документи. Коул е бил многократно пребиван и преследван от сънародниците си и се е отказал от по-нататъшни разследвания.Но с тези няколко "милиона" загинали в холокоста, евреите изцедиха стотици милиарди долара обезщетения от Германия.
+7
 
 
Статистика на населението в европейските държави през периода 1930 - 1940 година сочи,че еврейското население в тяхе приблизително около шест милиона,като в периода 1940 - 1941 година голяма част от него е вече в Палестина.Това става с междудържавни договори,а като извадим от тази цифра и броя на оцелелите в Европа числата на Холокоста никак не излизат.Да не говорим,че 6 милиона просто няма как да *излезат* през комините на концлагерите.
+7
 
 
"Историята се пише от победителите". Има много научни изследвания, които са доказали че в концлагерите т.нар. "газови камери" са били просто крематориуми, в които са кремирали умрелите от болести работници. Чисто химически газът "Циклон Б" би оставил следа в стените и тухлите на тези камери в продължение на стотици години, но след многократни изследвания става ясно, че там никога не е използван такъв газ. Безспорно много евреи, цигани, гейове и т.н. са били преследвани и малтретирани, но нацистите са ги използвали основно за робски труд. Нацистите може да са били изроди, но със сигурност не са били прости. Няма логика да унищожаваш практически безплатна работна ръка по начинът, по който е всеизвестно след войната. Холокоста е оправдание за създаването на най-голямата държава-паразит в историята - Израел.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: