Руски пътнически самолет се разби в Египет

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:49 / 31.10.2015
723
Руски пътнически самолет на авиокомпания "Когалимавиа" с 224 души на борда се е разбил над Синайския полуостров, предадоха световните информационни агенции.

Първоначално беше съобщено, че самолетът е изгубил връзка с авиодиспечерите над Кипър.

Министър-председателят на Египет Шериф Исмаил обаче съобщи, че машината е паднала над Синай.

По-късно бяха намерени и отломки от самолета. Египетските сили за сигурност са отцепили района. Изпратени са 20 автомобила за оказване на спешна помощ.

Информационните агенции отбелязват нестабилната обстановката на полуострова в Североизточен Египет, където ислямистки групировки извършват атаки почти ежедневно.

Самолетът "Еърбъс 321" е извършвал полет 9268 от египетския курорт Шарм еш Шейх до Санкт Петербург и руските авиодиспечъри обявиха, че екипажът не е установил планиран контакт с кипърския контрол на въздушния трафик 23 минути след излитането и е изчезнал от радарите.
Малко по-късно стана ясно, че
самолетът е излетял в 6.51 ч. московско време (5.51 ч. българско време). В 7.17 ч. московско време той не влязъл във връзка с диспечерите в Ларнака, Кипър, и изчезнал от радарите.

По последни данни, малко преди "Еърбъс 321" да изчезне от радара, пилотът е поискал аварийно кацане на най-близкото летище, съобщиха източници от международното летище на египетската столица Кайро, цитирани от ТАСС.
Самолетът е бил на височина от над 9000 метра, когато командирът на полета съобщил, че радиостанцията се е повредила, и поискал разрешение за кацане.

След това връзката била загубена.

Египетското правителство провежда спешно заседание във връзка с инцидента. Вече е сформирана специална комисия за разследване на катастрофата. За момента се изключва версията, че самолетът може да е свален от терористи.

Египетски спасителни екипи вече са на мястото на катастрофата в района Хасана, южно от град Ел Ариш, Синай, предаде агенция Ройтерс. Един от спасителите споделил пред агенцията, че самолетът е напълно унищожен и предположи, че повечето от пасажерите му са загинали.

Машината е паднала в планински район е централната част на Синай и при лоши метеорологични условия, което затруднява спасителните екипи. Евентуалните оцелели и телата на жертвите ще бъдат закарани в столицата Кайро.
На борда на машината е имало общо 224 души - 217 пътници и 7 души екипаж. По-голямата част от пътниците са руски туристи, 17 от тях са деца.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Проф. Владимир Чуков: Това е безпрецедентно, досега не е имало то...
Удариха бившия кмет на Берлин с чанта
Този известен плаж, любим на много българи, ще бъде затворен и та...
Над 300 милиона души, отдали се на тази хуманна професия, празнув...
Април е поредният месец с рекордни температури
Тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее във вла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).