Руският опозиционен лидер Алексей Навални се кандидатира за президент

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:54 / 25.12.2017
1729
Стотици привърженици на руския опозиционен лидер Алексей Навални подкрепиха кандидатурата му като независим кандидат за президент, като внесоха номинацията му в местната избирателна комисия, съобщава БТА.

Алексей Навални обаче няма право да се кандидатира в избори заради влязла в сила присъда. Той би могъл да стане съперник на Владимир Путин на изборите през март догодина, ако за него бъде направено изключение или присъдата бъде отменена.

"Кампанията на Навални въодушеви хората в най-отдалечените кътчета на Русия, но почти сигурният победител на изборите е Путин, който има 80 процента одобрение на национално равнище", отбелязва АП.

Според руското изборно законодателство, за да бъде регистриран един независим кандидат, той трябва да събере поне 300 хиляди подписа на избиратели. Срокът за внасяне на списъците с подписите е от 27 декември до 31 януари.

Навални каза днес, че е убеден, че ще спечели, ако участва в изборите, и прикани привържениците си да бойкотират вота, ако властите откажат да ги регистрират.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).