Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ружа Игнатова е възможно да притежава 230 000 биткойна
Автор: Екип Burgas24.bg 09:28 / 05.07.2022Коментари (0)513
©
Къде се крие измамницата Ружа Игнатова? Този въпрос задава германският таблоид "Билд". "Измамницата д-р Ружа Игнатова (42 г.) бяга с германски паспорт и 4 милиарда евро", пише изданието. "ФБР я преследва". Миналата седмица стана ясно, че създателката на OneCoin влезе в списъка на ФБР на топ 10 най-търсени лица. Обявената награда за информация, която може да доведе до задържането на Игнатова, е 100 хиляди долара.  

Авторката на статията в "Билд" Кристина Дрехслер описва българката като "една от най-големите измамници в криминалната история". Дрехслер пише още, че според експерти Игнатова се крие на луксозна яхта в Средиземно море. 

Измама за милиарди

Германското издание припомня историята на издирваната за присвоявенето на милиарди евро. Игнатова е родена в България, но заминава да учи в Шрамберг, Германия, следва право в Констанц и има докторска степен. Тя има германско гражданство. 

Ружа Игнатова е смятана за високоинтелигентна, а в основаната от нея през 2014 година криптокомпанията OneCoin инвеститорите са вложили над 4 милиарда евро. Смята се, че само в Германия Игнатова и съучастниците ѝ са присвоили 88 милиона евро.

Въпреки всички обещания на компанията ѝ, т. нар. OneCoin дори не съществува като валута. През 2017 г. кралицата на криптовалутите изчезва, заедно с парите. Тя е издирвана от Интерпол в 194 държави.

Крие ли се криптокралицата на яхта?

Статията посочва, че ФБР я е поставила на второ място сред десетте най-издирвани престъпници, като от миналата седмица тя е единствената жена в този списък. 

Английският журналист Джейми Бартлет, който се опитва да открие измамницата, е написал книга за нейното бягство. Той е разговарял с хора, които са я виждали, и вярва, че Игнатова живее на яхта в Средиземно море. Но защо точно там? Ако се намирате на дванадесет морски мили от брега, никоя държава няма юрисдикция и властите нямат право да ви арестуват. Смята се, че измамничката е претърпяла и няколко козметични операции. "Билд" твърди, че разследващите предполагат, че в момента тя е руса и стройна, има нов нос и челюст, бузи и устни. 

Игнатова има достатъчно пари, за да продължи да се крие

Особено важен център за бизнеса на криптокралицата е Дубай. През 2020 г. властите в емиратството размразиха нейните сметки, въпреки че повече от година преди това американското министерство на правосъдието повдигна обвинения срещу нея и определи OneCoin като "измамна криптовалута". Месеци по-рано нейният бивш близък сътрудник - юристът Марк Скот - беше признат за виновен за изпирането на 400 млн. щатски долара.

Би Би Си обръща внимание и на твърденията, че д-р Ружа Игнатова е сред най-големите инвеститори в биткойни в света. Възможно е тя да притежава 230 хиляди от тях. Дори след срива в стойността на най-популярната криптовалута, това би се равнявало на около 5 милиарда щатски долара. Пари, които са повече от достатъчни, за да ѝ помогнат да продължи да се крие, отбелязва медията, цитирана от "Дойче Веле".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: