Семейство откри уникална картина на няколко века

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:41 / 28.03.2023
517
Френско семейство откри забравен шедьовър на фламандския живописец от 17 век Питер Брьогел Млади на тавана на провинциалната си къща. Творбата, която е с размери 112 на 184 сантиметра, е една от най-големите, рисувани от художника, съобщава NOVA.

Тя е озаглавена "Селския адвокат" и според експерти, удостоверили нейната автентичност, цената ѝ е близо милион евро. Картината е рисувана между 1615 и 1617 година и за разлика от друг път Брьогел Млади е използвал чисто платно за композицията си.

Собствениците, пожелали анонимност, разказват, че картината е купена от техен близък в началото на 20 век. Никой обаче не могъл да потвърди дали е оригинал и фалшификат и затова творбата била оставена да събира прах на тавана. Тя била открита случайно от оценители, дошли да огледат жилището, което било обявено за продажба.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Проблем със смартфоните на iPhone причини много главоболия 
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Нови земетресения разклатиха Балканите
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).