Семейството на Шумахер ще съди издание, публикувало фалшиво интервю с пилота  

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:34 / 20.04.2023
796
Семейството на Михаел Шумахер планира да заведе дело срещу германското списание "Die Aktuelle" за това, че е използвало програма с изкуствен интелект, за да генерира фалшиви цитати от седемкратния шампион във Формула 1.

Списанието твърди, че е взело интервю от легендата на моторните спортове - първото, след като той претърпя сериозна мозъчна травма при ски инцидент във Френските Алпи през 2013 г.

Списанието публикува "интервюто", като впоследствие разкри, че то е било генерирано от изкуствен интелект. Статията включва цитати, приписани на Шумахер, в които се обсъжда семейният му живот след инцидента и здравословното му състояние. Говорителка на семейството потвърди, че те планират правни действия, без да дава повече подробности.

Близките внимателно пазят личния живот на 54-годишния Шумахер след инцидента. Информацията за състоянието му е оскъдна, като близките му са напълно изолирани от медиите, но се твърди, че Шумахер е напълно некомуникативен, макар и да е в съзнание. За него се полагат грижи в дома му близо до Женева.

"Личното си е лично", както той винаги казваше", казва Корина Шумахер, съпругата на Михаел, в документален филм на Netflix от 2021 г. "Михаел винаги ни е защитавал, а сега ние защитаваме Михаел", допълва тя.

Седемте титли на Шумахер във Формула 1 са рекорд, изравнен през 2020 от Люис Хамилтън. Германецът записва 91 победи в Гран при, като в тази класация е втори след Хамилтън, който има 103 победи. Синът на Михаел, 24-годишният Мик, също е пилот от Формула 1 и в момента е резервен състезател на Мерцедес, предава БГНЕС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Нови земетресения разклатиха Балканите
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).