Шефът на Deutsche Bank: Хартиените пари ще изчезнат след 10 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
16:56 / 21.01.2016
900
В рамките на дискусионния панел за международните финанси на Световния икономически форум в Давос шефът на най-голямата германска банка - Deutsche Bank и британски инвестиционен банкер Джон Краян заяви, че хартиените пари ще бъдат напълно заменени от безналични трансфери до 10 години.

"Цифровите технологии и цифровата валута ще дематериализират познатите ни сега пари. Те не само са по-практични, но и много по-защитени, тъй като ще бъдат "привързани" към определен човек и лесно ще могат да се проследява пътя им", каза още банкерът.

Така много по-лесно ще се води и борбата с прането на пари, тъй като следи за трансфери ще остават в банките и лесно ще могат да се проследяват. В дискусията участваха шефът на Morgan Stanley Джеймс Горман, председателят на Съвета на директорите на Zurich Insurance Group Том де Сваан и шефът на МВФ Кристин Лагард.


Виж коментарите (6)
Още новини от Международни новини:
Робуват на марки, дават щури пари за дрехи и затъват в дългове
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...
Международен анализатор за смъртта на иранския президент: Можем д...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са на ...
Потъна кораб в Черно море, трима души са изчезнали
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).