Шотландия може да наложи вето на Brexit

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:13 / 26.06.2016
700
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че шотландският парламент може да попречи на излизане на Великобритания от Европейския съюз, предаде Асошиейтед прес.

Стърджън каза днес пред Би Би Си, че ще поиска шотландският парламент да не даде законодателно съгласие за излизане на Великобритания от ЕС.

Шотландците гласуваха против Брекзит на референдума в четвъртък и първият министър търси начини да не допусне излизане от съюза, отбелязва АП. Нейната Национална партия няма абсолютно мнозинство в шотландския парламент въпреки голямата популярност, която партията дължи на искането си за независимост.

Според Никола Стърджън съгласието на шотландския парламент ще е необходимо на Великобритания, за да напусне ЕС, но наред с това тя признава, че британското правителство вероятно ще отстоява твърде различна позиция по въпроса.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).