Ще благодарим на британците, че ни показаха какъв кошмар е излизането от ЕС

Автор: Георги Кирилов
Коментари (8)
14:17 / 20.02.2020
1389
"Един ден ще благодарим на британците, че изпиха горчивата чаша от излизането от ЕС и ни спасиха от този кошмар"!

С този коментар потребители на социалните мрежи коментират снимка на британец. Той е качил опашка от холандско летище и е написал следното: 

Отвратително обслужване на летището Schiphol (Нидерландия). 55 минути висим на имиграционната опашка. Това не е брекзита, за който гласувахме!

А за какво гласувахте?

Британците, или по-скоро англичаните, защото много от британците всъщност бяха против излизането, особено шотландците, доказаха, че са овце. Гласуваха за нещо, без да го разбират. Оставиха се да бъдат излъгани от политици, които като типични родоотстъпници, подплатени от империи противници на ЕС, жертваха народа си за някой долар или копейка.

Лошото е, че и в България има адски много родоотстъпници. Преоблечени като евроскептици ни обясняват колко лош е ЕС и какви негативи търпим заради него.

Никой строй или организация не е идеален, в това число и ЕС. Когато обаче изтъкваме негативи, е хубаво да посочваме и позитивите. Когато сме против еврото, е хубаво да посочим и какви са ползите от него.

Хубаво е да започнем да мислим с главите си, когато взимаме подобни съдбоносни решения или си изграждаме мнение за тях. Най-нормалното нещо е да съпоставим позитивите и негативите, да теглим чертата и в крайна сметка да преценим: По-добре ли ни е в ЕС? По-добре ли ще ни е с еврото?

За нищо на света не трябва да се водим от "съвети на анализаторите". Те са там, за да ни излъжат в нечия полза.

Днешният свободен, засега докато сме в ЕС, свят ни дава достатъчно независими източници на информация. Интернет ни дава необятно много информация. Иска се само малко мозъчен напън, време да прочетем и да си изградим собствено информирано мнение.

Иначе рискуваме да сме следващите, на които цяла Европа, а и не само, се смее, както сега се смее и подиграва на британците, че се оставиха да бъдат излъгани.

А те самите, ден след ден, ще отпиват нова горчива глътка Брекзит, докато намразят тази дума до дъното на душата си и бъдат сочени от следващите поколения британци като най-глупавите им сънародници, раждали се някога.

Виж коментарите (8)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).