Силно земетресение разлюля Северна Македония, усети се и в България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:28 / 11.11.2020
722
Земетресение от пета степен по скалата на Рихтер е било усетено тази сутрин в 04:54 часа в Северна Македония. Според информацията на местните медии епицентърът е бил в района между Тетово и Гостивар, на 50 км югозападно от столицата Скопие. От сеизмологичната обсерватория в Скопие заявиха, че земетресението е усетено най-силно в Гостивар и Маврово, а малко по-слабо в Скопие, Тетово, Битоля и Прилеп.

Според Геофизичния институт на БАН земетресението тази сутрин в Македония е с магнитуд 5,2 по Рихтер, с дълбочина 10 км. Епицентърът е бил между Гостивар и Кичево, близо до границата с Албания. Вторичен трус е усетен близо два часа по-късно с магнитуд 3,6 по Рихтер. По информация на албанската телевизия "Ора нюз", трусове са усетени и в Албания, Косово, Сърбия и България. Не се съобщава за щети или жертви.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Нов еврозакон пази медиите от политическа зависимост
"Масажира" жени и ги снима: Българин е обвинен в сексуален тормоз...
Любимата напитка ще поскъпне драстично
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в Йерусалим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).