След Отава и София, Нова Зеландия излезе на улиците, вдъхновени от "конвоя на свободата"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:57 / 09.02.2022
1347
Масови протести срещу ковид мерките в различни части на света. Втора седмица продължават блокадите на шофьори на камиони в Канада, които протестират срещу задължителните ваксинации.

Вдъхновени от т.нар. "конвой на свободата" протести започнаха и в Нова Зеландия.

Втори ден протестиращи настояват за отмяна на ковид-мерките в Уелингтън, Нова Зеландия. Противници на ваксините направиха опит да нахлуят в сградата на парламента. Арестувани са трима души.

Канадските протести вдъхновиха много новозеландци да излязат по улиците и да предприемат действия. Не можем да търпим повече, заяви Лили Сабин, протестираща.

Нова Зеландия е сред страните, които още в началото на пандемията въведоха едни от най-строгите мерки. Заради затварянето, обаче, там нивото на зараза се оказа рекордно ниско.

В сила е изискване за задължителна ваксина срещу ковид за работещите в редица сектори, сред които здравеопазване, образование и отбрана. Сертификат за ваксина се изисква и за влизане в ресторанти, спортни събития и религиозни служби.

Втора седмица продължават протестите на канадските шофьори. Два гранични пункта са затворени от демонстрантите, с което се нарушават доставките на стоки на стойност милиони долари.

Столицата Отава остава в извънредно положение, след като т.нар. "Конвой на свободата" блокира центъра на града, в опит да принуди властите да отменят задължителните ваксини за превозвачите.

Напрежението се покачи и се стигна до сблъсъци. Задържани са 20 души.

Полицията предупреждава, че сред демонстрантите може да има внедрени представители на крайнодесни организации, които да доведат до ескалация на напрежението.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Международни новини:
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Еврокомисията погна Meta
Отиде си емблематичен холивудски актьор
Първите туристи в Гърция останаха неприятно изненадани от високит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).