Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След апокалипсиса в Гърция българите изпразниха магазините в Кавала
Автор: Екип Burgas24.bg 09:39 / 13.07.2019Коментари (3)2222
©
Един ден бедствие в Гърция, но на нашето море бедствието е цяло лято. Тук ще запълним времето с шопинг, но на Черноморието няма кой да се върне. Далеч от бетона, шашмите, съмнителната храна и почина "Ден година храни“, обяснява един българин на друг, докато пият фрапе в едно от претъпканите кафенета в центъра на Кавала, пише 24rodopi.com.

Половинките им в това време са дейни в друга блъсканица - в магазин от популярна и у нас модна верига. На всеки един от трите етажа на най-оборотния магазин в Кавала се чува българска реч. Часове след водния ад, на обяд в центъра на Кавала е невъзможно да се паркира.

"Обикалях 40 минути, докато се отвори място до ферибота“, научаваме от събеседника на този, който "никога няма да се върне на Слънчака и Несебър". В Гърция българите харчат повече пари от румънците, впускат се със страст в пазаруването и не се притесняват да хвърлят големи суми. 

Почиващите в Кавала, Палио, Неа Перамос, Керамоти и другите курортни селища в района, са били далеч от окото на бурята, която отне 6 човешки живота и рани над 100 души, но обилните валежи и силният вятър в нощта срещу 11 юли са стреснали и тях. Разговорите на българите, които "трошат“ пари в Кавала се свеждат до преживяната нощ и колко в добра посока са развива туризмът в Гърция.

"В българските медии пишат, че торнадо минало през Халкидики“, отбеляза единият нашенец, който видимо е притеснен от неизвестността - колкото повече дрехи донесе съпругата му, толкова ще олекне джобът му.

"Когато и да дойдем тук, винаги намира с какво да напълни една чанта в магазина. Нова колекция била, още не била пусната в България, имало промоция, която не била за изпускане - все се изкарва права“, реди мъжът.

"Цените поне са прилични. На тези цени и гръцките заплати, за тях направо дрехите са без пари. Ние малко се набутваме, но поне е качествено“, успокоява го приятелят, който май също е имал дълги разговори с половинката си за гръцкия алъш-вериш.

Двете жени от Пазарджик се бавят, а двамата герои разнищват един от големите проблеми на България в последните седмици - отлива на туристи, което дори министерството на туризма признава.

"Бедата е, че от година на година българите тук стават повече. И който открие хубавото, никога няма да се върне там, където го дебнат как е паркирал, за да му вдигнат колата, да го вкарват веднъж в ресторанта, а после да не ги интересува дали пак ще дойдеш...Нашите нищо не правят да задържат хората по Черноморието.

Така е, защото туризмът у нас не се прави от хора, които идват от туризма, а от чиновници или някакви, които със заменки са придобили имоти и построили хотели по морето, а нищо не разбират от хотелиерство, нито пък от посрещане и изпращане на туристи, ама и кадри няма вече. При гърците не е така…“, обяснява единият българин на другия, но "урокът" е прекъснат, защото на масата се появяват любимите им. Картината не е приятна и за двамата - чантите са пет. Този, който се оплакваше, че жена му пълнела по една чанта при всяко идване, този път ще съжалява, че до обяд на 11 юли плажът още е бил мокър - половинката му е с три торби.

А как е при гърците, това няма как да се научи от "разбирача", защото двете жени прекъсват разговора със заповедното: "Ставайте, че плажът се пълнел с хора!“.



Още по темата: общо новини по темата: 110
26.10.2019 »
12.10.2019 »
28.09.2019 »
28.09.2019 »
28.09.2019 »
28.09.2019 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ха-ха смях в залата! Двама мъже под чехъл... :D
+3
 
 
Колоритно описана селска седянка,чак да му стане мило на читателя. Ужас. Па седнали двамата, па обсъсждали шопинга и туризма, па стигнали до жизненоважни умозаключения. Бих искала да видя тези Ганьовци и женорята им долу към Миконос или Санторини,където е всъщност Гърция. Ще бъде комедийно как точно описаните персонажи ще пълнят торбите, и ще се величаят, че са на почивка в Гърция.
0
 
 
И на Гърция ше и евем бойната слава.. С толкова много селяндури от Бугаристан се натъпка Гърция, че думи нямам. 'Изпразнили магазините в Кавала' - смешки до дупка. Ганьо си е Ганьо навсякъде - на гол г*з, чифте пищови.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: