След призив 73 000 възрастни южнокорейци се отказаха от шофьорските си книжки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:30 / 13.01.2020
1027
73 хиляди южнокорейски водачи на МПС на възраст над 65 години са върнали шофьорските си книжки, за да се избегнат произшествия по пътищата по тяхна вина, съобщава ТАСС, цитирана от Нова.

Хората от третата възраст в Република Корея последваха призива на правителството за намаляване на автомобилите в пътната мрежа и за ограничаване на ПТП, причинени от възрастните шофьори. На всеки пенсионер, който се отказва от шофьорските си права, се изплащат около 87 долара месечна компенсация за това, че ще ползва обществения транспорт.

В Южна Корея възрастните хора редовно биват увещавани да не сядат зад волана. Мотивите са, че с годините при тях се притъпяват зрението, слухът и бързината на реагиране. Старите хора на пътя представляват повишена заплаха както за себе си, така и за останалите участници в движението.

Според статистиките възрастното население в Република Корея е 14,5 процента, но то е отговорно за 44,5 процента от автомобилните катастрофи в страната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).