Случаят със загиналия след арест българин в Германия: Ето какво показа аутопсията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:48 / 19.04.2023
1106
Предварителният доклад от аутопсията на българския гражданин, загинал след полицейски арест в Германия, показва, че няма индикации за наличие на насилие спрямо него. До момента не са открити следи от пръст в дихателните пътища или белите дробове, допълва германското издание. Припомняме, че в началото на седмицата стана ясно, че властите в Германия разследват смъртта на 45-годишен българин, настъпила след като е бил арестуван в Берлин.

Според очевидци мъжът е буйствал и е бил в нестабилно психическо състояние, според очевидци. 

Полицаите са използвали лютив спрей и са го закопчали с белезници с помощта на други граждани. Малко след това обаче мъжът припада. Оказана му е спешна медицинска помощ и той е откаран в болница, където по-късно умира. 

Според медицинските експерти причината за смъртта са тежките наранявания, които 45-годишният българин е получил по време на полицейския арест. Лекарите, отговарящи за случая, твърдят, че българинът се е задушил от пръст, която е попаднала в белите му дробове и дихателните пътища. При пристигането му в болницата той вече е бил в мозъчна смърт.

Възможно е лицето му да е било "насилствено" притискано в земята в продължение на няколко минути и той да е вдишал от почвата. Полицейският доклад обаче не посочва нищо по този въпрос, пише вестник "Тагшпигел“, цитиран от bTV.

Германското издание допълва, че предстои да бъде установено как е настъпило мозъчното увреждане, от което 45-годишният мъж е починал. Според заключенията на лечебното заведение увреждането на мозъка е в резултат на недостиг на кислород.

Прокуратурата в Берлин е поела случаят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Френската полиция уби мъж, опитал се да подпали синагога
Орбан: Роберт Фицо е на косъм от смъртта
Състоянието на Роберт Фицо е критично, вицепремиерът ще поеме нег...
Фалира голяма модна верига
Ружа Игнатова крие палати в Дубай
Словашките власти призоваха за спокойствие, "страната е на ръба н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).