Съд в САЩ спря задължителната ваксинация

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:18 / 07.11.2021
602
Федерален съд спря указа на Джо Байдън за задължителна ваксинация на служители на частни компании. Мярката засягаше 84 милиона души. Апелативният съд с район Тексас, Луизиана и Мисисипи временно замрази изпълнението на президентската заповед с мотива, че трябва да се разгледа дали не е противоконституционна. Засега временно, това ограничава една от основните политики на Белия дом за борба с пандемията. Президентът на Съединените щати издаде указа в четвъртък. Той изисква да се ваксинират всички служители на фирми с над 100 работници. Заповедта веднага беше атакувана с жалби в съда, предимно в управляваните от републиканците щати. 

"Това е заповед, която противоречи на конституцията. Тя не е законно въведена от решение на Конгреса. На хората им писна да ги контролират. Всички рестрикции, задължения и подобни. Хората искат да решават сами", заяви губернаторът на Флорида Рон де Сантис. 

"Ние сме убедени, че правителството има правомощията да предпази работниците. Обявеното от президента има за цел да спаси животи и да спре разпространението на болестта", посочи от своя страна говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).