Съдят известен актьор заради мутренска заплаха

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:12 / 04.10.2023
357
Директорът на Народния театър "Иван Вазов“ -  Васил Василев е завел контраиск срещу Валери Йорданов, разкри пред "Телеграф“ актьорът.

"Василев ме съди за уронване на престижа му, затова че в социалните медии съм използвал израза "мутренска заплаха" по негов адрес. Мога да му разпечатам стотиците коментари под цитата, за да види какво мислят хората за него и да ги приложа към делото", обясни звездата от "Хъшове“.

Софийски районен съд вчера стартира делото, което актьорът заведе срещу директора за причиняване на неимуществени вреди около скандала с режисьора Александър Морфов. Валери е сред най-верните в поддръжници и истински гори в неговата кауза. В началото на декември 2022 година той постъпи в болница, след като получи криза, събирайки подписи в защита на режисьора. Тогава той се оплака, че от театър са му искали снимки по Вайбър, за да докаже че е в лечебното заведение, питали са докторите за болничния, а на сутринта са му направили проверка. Той обвини за стреса директора, а малко след това му заведе делото.

Двете страни не се явиха в съда лично, а само техните адвокати. След като даде старт на делото, съдията им предостави възможност за медиация и постигане на извънсъдебно споразумение. Защитничката на актьора заяви, че той е отворен за това заради благото на театъра, за да има нормални отношения в него. Пред залата дойде като свидетел дъщерята на легендарния Тодор Колев - актрисата Албена Колева, но тя не беше повикана на разпит, тъй като адвокатите на Васил Василев, приеха варианта за споразумение. Така делото бе отложено за 30 октомври когато ще докладват на съдията решенията си.

"Аз бях през сградата на съда, не исках да се качвам горе. Не съм готов на споразумение заради насрещния иск, който Василев ми е завел. Но ако ми се извини и признае, че е упражнил натиск  върху мен, мога да прекратя делото, не ме интересуват парите, а правдата“ заяви Валери Йорданов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5425):
19.05.2024 Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
19.05.2024 Павел Симеонов: Месец май е изключително разнообразен и интересен откъм премиерни филми на големия екран
19.05.2024 Зорница Аспарухова-Зузи представя най-нашумелите сериали в момента 
19.05.2024 Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос: Светът е по-странен от моите филми
19.05.2024 Крал Чарлз III уважи световноизвестния ни цигулар Васко Василев, двамата разговаряха в Лондон
19.05.2024 Участничка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възстанови се като по чудо
Още новини от Международни новини:
Потъна кораб в Черно море, трима души са изчезнали
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Френската полиция уби мъж, опитал се да подпали синагога
Орбан: Роберт Фицо е на косъм от смъртта
Състоянието на Роберт Фицо е критично, вицепремиерът ще поеме нег...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).