Състоянието на Навални е критично, може да остане инвалид

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:40 / 24.08.2020
717
Здравославното състояние на Алексей Навални ще зависи от това колко бързо и точно ще му бъде поставена правилната диагноза и проведено лечение, каза рехабилитационният лекар Анна Бондаренко пред МК.

Навални е в кома от втора степен. Според лекаря това състояние възниква, когато е увредена централната нервна система. Това е много широко определение и към него се отнасят както пациенти, които макар и трудно разпознават лекаря и своите близки, така и такива, които практически не реагират на външни стимули, обясни тя.

След като излязат от кома, някои пациенти са в състояние да възвърнат всички изгубени умения, а други остават инвалиди, казва в интервюто специалистката.

Много зависи от възрастта на човека, общото му здраве и стратегиите на лечение. В редица случаи комата се превръща във вид защита на организма, така че има шанс състоянието на Навални да не доведе до необратими последици.

Според Бондаренко има голяма вероятност опозиционният лидер да успее да излезе от комата и тази история да завърши добре за него.

Той е млад и силен мъж. Ние не знаем нищо за негови хронични заболявания или лоши навици, така че можем да предположим, че те не съществуват, което означава, че анамнезата е добра, казва тя като обърна внимание на факта, че на Навални бързо му беше предоставена необходимата медицинска помощ, предава БГНЕС.

В петък частен самолет с Навални и съпругата му Юлия кацна в германската столица. Блогърът е транспортиран до клиниката Charite. Берлинската организация Cinema for Peace заяви, че пациентът е понесъл добре полета, състоянието му не се е влошило, но остава критично.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Нови земетресения разклатиха Балканите
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Еврокомисията погна Meta


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).