Свещеник беше арестуван за присвояване на 3,8 млн. евро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:39 / 29.03.2022
491
45-годишен свещеник беше арестуван на междуградската автогара в Лариса при опит да избяга от правосъдието, докато Апелативният съд в централния гръцки град се готвеше да намали доживотната му присъда на 15 години затвор за присвояването на 3,8 милиона евро, съобщи в. “Катимерини“.

Мъжът е бил със съпругата си, когато полицията го е открила, след като била издадена заповед за неговия арест заради неявяване в съда за произнасяне на присъдата. Обвиняемият не е бил в ареста по време на процеса и е успял да се измъкне при прекъсването на съдебното производство. По-рано други трима обвиняеми, свързани със случая, бяха освободени.

45-годишният свещеник вече е излежал осем години в затвора, след като бе осъден на доживотен затвор през 2020 година за присвояване на 3,8 млн. евро от гръцката държава чрез източване сметките за заплати на митрополитската църква на Тесалия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Нови земетресения разклатиха Балканите
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател
Кристалина Георгиева: ЕС не бива да бърза да изоставя Възстановит...
Еврокомисията погна Meta


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).