Светият синод реши нашата църква да стане "майка" на македонската

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (16)
13:37 / 27.11.2017
2762
Светият синод единодушно реши да съдейства за установяването на канонически статут на Македонската православна църква, т.е. Българската православна църква да стане "майка" на македонската църква. Това съобщават от Българската патриаршия. Светият синод определи Синодална архиерейска комисия за преговори с Македонската православна църква и останалите Поместни православни църкви.

За председател на комисията е определен Старозагорският митрополит Киприан. Членовете на комисията са Ловчанският митрополит Гавриил, Пловдивският митрополит Николай, Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопският митрополит Серафим, Русенският митрополит Наум и Врачанският митрополит Григорий.

Преди заседанието патриарх Неофит коментира, че българската църква "трябва да поеме протегнатата ръка на Македония". Докато членовете на висшия клир обсъждаха въпроса, пред сградата на Синода сутринта се проведе митинг в подкрепа на сближаването на двете църкви. Призивът на хората, които се събраха пред сградата, е Българската църква да признае Македонската православна църква като независима и да стане нейна "църква майка".


Виж коментарите (16)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).