Телефонни измамници вкараха във филм на ужасите възрастен мъж и семейството му

Автор: Пламена Николова
Коментари (17)
10:09 / 19.10.2020
1080
Телефонни измамници вкараха във филм на ужасите възрастен човек от Варна и семейството му. За преживения стрес и загуби разказа за медията ни дъщерята на потърпевшият мъж. 

Сагата започва в петък, 16 октомври, когато в следобедните часове мъж се обажда от непознат номер на възрастният мъж като се представя за управител на банката, в която той държи спестяванията си.

Фалшивият управител убеждава варненеца, че някой се опитва по електронен път да открадне парите му и го заставя да отиде да ги изтегли от сметката си, но го предупреждава да каже в банката, че тегли крупната сума, за да помогне на болен роднина в Германия. 

72-годишният мъж притеснен отива и успява да изтегли около 2500 евро, въпреки щателния разпит на служителите в банката.

Следва обаждане с инструкции парите да бъдат занесени във "Владиславово", ако мъжът не иска да пострада, като следват заплахи за убийство към близките му. Така човекът отива и оставя парите до дърво на поляна във "Владиславово", като през цялото време е държан на телефона.

Следват нови заплахи и ултиматуми да изтегли останалите пари от сметката си и да ги предостави на терористите. Следва ново теглене на пари  в събота, когато мъжът е държан с часове на телефона, докато обикаля из целия град с такси, за да стигне до ново място около Терапията, където предава парите на жена с маска. Тя пък от своя страна се представя за служител на ГДБОП и обяснява, че мъжът е съдействал на полицията за залавянето на измамниците. 

Така успяват да измъкнат на пенсионера около 20 000 лв. от спестяванията му. 

През цялото време е внушавано на възрастният мъж да не се обажда на близките си и да не споделя с никого за случилото се, ако не иска да пострада той или роднините му. 

Междувременно дъщерята на мъжа е силно притеснена, че два дни почти не може да се свърже с баща си. Така решава да отиде на място до дома му, където разбира за драмата и търси съдействие от полицията.  

Дамата се свърза с медията ни, за да сподели за ужаса, който са преживели, с идеята да предпази други хора от подобен сценарий.

По нейна информация по случая вече тече разследване.

Виж коментарите (17)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).