Тежка зимна ситуация в голяма част от Европа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:49 / 18.01.2016
1141
Студена вълна премина през Европа. Пътища са парализирани, а аварийни екипи работят за справяне с тежката зимна ситуация.

Цяла Сърбия е скована от сняг и студ. В страната е натрупала снежна покривка от 60 см. в планините до 30 см. в централнитр части на страната. Най-малко сняг има във Войводина, като в района на Нови Сад снежната покривка е само 5 см, предаде белградското електронно издание "Nadlanu.com", цитирано от Агенция "Фокус".

През следващите дни в западната ни съседка се очакват ниски температури, които създават предпоставки за поледици и измръзвания.

В цяла Украйна в обявено предупреждение за бури, предаде Униан. В Одеската, Николаевската, Кировоградската, Черкаската, Полтавската, Харковската и Сумската област метеорологичните условия са извънредно лоши заради силните снеговалежи, мощните бури и натрупване на снежни преспи при вятър със скорост 17-22 м/с. В Приазовието, Днепропетровската и Луганската област на места има силни валежи, лед и натрупване на мокър сняг. На места в източните и северните области на Украйна поривите на вятъра достигат 15-20 м/с.

Студено и ветровито е и в съседна Македония, предаде електронното издание МКД. Синоптиците предупреждават, че през следващите дни температурите ще паднат до минус 12 градуса, което ще създаде допълнителни проблеми с поледиците. МКД припомня, че след обилните снеговалежи в Маврово дебелината на снега вече е 46 см., в Берово - 25 см., в Пожарене - 29 см., в Лазарополе - 33 см., в Битоля - 13 см., в Охрид - 8 см.

На север от нас положението също е тежко. Румъния затвори всичките си черноморски пристанища, включително Констанца, заради силен снеговалеж и вятър, предадоха агенция Медиафакс и Агенция "Фокус". Заради снеговалежите са отменени влакове и са затворени няколко магистрали в югоизточната част на страната.

Заради лошото време в училищата в Букурещ, както и в съседните му области е обявен неприсъствен ден.

Продължават да са без електричество десетки населени места в Южна и Източна Румъния.
Снежната покривка вече надхвърля половин метър, а метеоролозите предупреждават за температури в порядъка на минус 18 градуса през следващите дни.

И в Словения зимата настъпи с пълна сила, предаде словенското електронно издание " Zurnal 24". Местните метеоролози предупреждават за очаквани температури от минус 13 до минус 15 градуса, както и за последващи снеговалежи и виелици.


Виж коментарите (0)

Още по темата (141):
07.02.2017 Сняг и дъжд в сряда
31.01.2017 Важна новина за хората, смятащи, че сметката им за ток е надписана
29.01.2017 В Пловдив по-студено от Кнежа, вижте къде днес е било най-мразовито
12.01.2017 Тъжно! Жена се влачи в преспите на Бургас
27.04.2016 Климатолог: Чака ни пролетен сняг
26.04.2016 15 сантиметра сняг на "Предела", проходът затворен за камиони
Още новини от Международни новини:
Международен анализатор за смъртта на иранския президент: Можем д...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са на ...
Потъна кораб в Черно море, трима души са изчезнали
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии
Фицо претърпя още една операция
Френската полиция уби мъж, опитал се да подпали синагога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).