Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
The Sun: В Северна Корея се подготвят за погребението на Ким Чен Ун
Автор: Екип Burgas24.bg 11:52 / 28.04.2020Коментари (3)1375
©
Северна Корея изгражда големи парадни структури на фона на съобщения, че лидерът й Ким Чен Ун е починал. Това показват сателитни изображения, съобщава The Sun, цитирани от Дарик. Изображенията, публикувани от Planet Labs, показват временни сгради, обикновено използвани за военни паради, които се инсталират в столицата Пхенян.

Има и съобщения, че страна попаднала в хватката на коронавирусната епидемия, което означава, че масовият военен парад изглежда малко вероятно да се случи през следващите седмици.

Ким Чен Ун не е бил виждан на публично място от 11 април, а сега съобщения от региона твърдят, че е починал след сърдечна операция. Рeдовете от временни структури, вероятно използвани за настаняване на войници, които ще вземат участие в събитието, са инсталирани на тренировъчните площадки на парада в Пхенян.

Северна Кория имаше планове за военен парад през януари, но това събитие бе отложено заради избухването на епидемията от COVID-19.

В социалните мрежи се появиха се и снимки, на които се вижда мъртвия севернокорейски лидер в стъклен ковчег. По-късно обаче стана ясно, че те са фалшиви и са монтирани от снимки от погребението на баща му.

Здравословното състояние на Ким Чен Ун е обект на спекулации от известно време, тъй като той е заклет пушач, обича да си пийва и да похапва обилно, а и в последно време бил качил 20 килограма.

Доклади от САЩ, Китай, Южна Корея и Япония спекулират, че севернокорейският лидер е починал или е в кома след сърдечна операция, нараняване по време на ракетно изпитание или се е сринал, докато се разхождал в провинцията.

Южна Корея обаче настоява, че Ким е "жив и здрав", докато други доклади предполагат, че се изолира заради коронавируса в частния си курорт във Вонсан.

Доналд Тръмп заяви, че смята, че съобщенията за смъртта му са "неверни", въпреки че един от съветниците на американския президент е казал за Fox News, че диктаторът вероятно е мъртъв или недееспособен.

Donga.com пък съобщава, че Ким е забелязан миналата седмица да се разхожда самостоятелно в курорта си във Вонсан на източния бряг на Северна Корея, като се позовава на американски правителствен служител.

Междувременно медиите в Северна Корея продължават да информират читателите за дейността на председателя на Държавния съвет на страната Ким Чен-ун, което показва, че той работи в обичаен режим. Това заяви днес южнокорейският министър на националното обединение Ким Йон-чул на среща с депутати в парламента.

"Севернокорейският печат публикува съобщения за работата на председателят Ким Чен-ун, което предполага, че той нормално продължава да изпълнява своите задължения", изтъкна министърът, който отговаря за отношенията с Пхенян.

Вчера вечерта севернокорейската агенция КЦТА информира, че Ким Чен-ун е изпратил поздравителна телеграма на президента на Република Южна Африка. В неделя официалният вестник на КНДР "Нодон синмун" съобщи, севернокорейският лидер продължава да работи с документи и е изпратил благодарствено послание на работниците на най-големия строеж през последните години - модерния град Самджийон, на източното крайбрежие Вонсан-Калма. Нови снимки на Ким Чен-ун не бяха публикувани.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Недай си боже това да е подготовка за Военен парад и той да е там, че ще бъде шах и мат в едно.
0
 
 
Няма лошо, но той не знае че е умрял.
+1
 
 
Ше разберат кога е умрял, когато и ние за чернобил.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: