Тихоокеанска буря остави без ток стотици хиляди в Калифорния в новогодишната нощ

Автор: Иван Христов
Коментари (0)
17:56 / 02.01.2023
592
Тихоокеанска система от бури наводни части от Калифорния с рекорден дъжд, оставяйки пътища наводнени и десетки хиляди домакинства без електричество в новогодишната нощ, съобщава The Wall Street Journal.

Центърът на Сан Франциско регистрира втората най-висока сума валежи в града от повече от 170 години, съобщи офисът на Националната метеорологична служба в района на залива в неделя сутринта. Близкият Оукланд е имал най-влажния ден в историята, добави службата.

Силни ветрове със скорост над 100 километра в час повалиха дървета и причиниха масови прекъсвания на електрозахранването в района на Сакраменто, съобщи местната метеорологична служба. Повече от 40 000 домакинства в района на Сакраменто са били засегнати от прекъсване на електрозахранването към 10:42 сутринта местно време в неделя, което е спад от около 150 000 в събота, според общинския комунален район на Сакраменто.

Дъждът и вятърът бяха причинени от така наречената атмосферна река, дълга, тясна система от бури, изтегляща влага от Тихия океан навътре в континента. Докато бурята се придвижваше на изток в неделя сутринта, властите предупредиха за опасни условия на шофиране по заснежените планински пътища. Окръжен офис на Министерството на транспорта на Калифорния съобщи рано сутринта в неделя, че операторите на местната пътна помощ са извадили десетки закъсали превозни средства от снега.

Междущатска магистрала 80 близо до границата с Невада беше затворена за кратко за движение в събота поради завъртания, сблъсъци и лоши условия на шофиране, написа местният Калифорнийски магистрален патрул в публикация в Туитър. По-късно пътят отново беше отворен за движение, но шофьорите трябваше да използват вериги за гуми.

Районът на Рино, Невада, регистрира изключително силни снеговалежи в събота, а летището на Рино постави нов дневен рекорд за валежи, съобщи местната метеорологична служба рано сутринта в неделя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (267):
28.04.2024 Активизира се свлачище на гръцкия остров Тирасия близо до Санторини
28.04.2024 Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения
27.04.2024 Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
26.04.2024 Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
26.04.2024 Земетресение край Солун
26.04.2024 Важна информация за обезщетенията на пострадалите от вчерашната градушка в Южна България
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).