Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Той първи научава тайните зад стените на двореца
Автор: Екип Burgas24.bg 17:29 / 06.05.2023Коментари (0)410
© БНТ
Във Великобритания да отразяваш британското кралско семейство е въпрос на престиж. Екипът на БНТ разговаря с кръстника на кралските коментатори - Робърт Джобсън.

Повече от 30 години той пътува и отразява всички събития, свързани дотогава с принц Чарлз - вече новият крал.

Човек, който винаги първи научава тайните на ставащото зад стените на двореца. Човекът, който първи научи, че Чарлз и Камила ще се женят тогава, когато тази новина изглеждаше като нещо абсолютно невъзможно.

– Г-н Джобсън, кралят е на трона вече няколко месеца. Как се справя според Вас? Успя ли да запълни празнината, оставена от кралицата?

"Да бъде заменена кралица Елизабет е абсолютно невъзможно. Тя беше на трона в продължение на 70 години и се превърна в почти мистична фигура. Откакто е на трона крал Чарлз се промени много. Стана по-уверен, сякаш си намери мястото. Излъчва различна енергия, каквато и предполага ролята, която заема. Макар да беше добре познат по света и досега, сякаш винаги се е опитвал да докаже нещо някому със своите противоречиви политически изказвания, с речите си, посветени на опазването на околната среда. Искаше гласът му да бъде чут. Но откакто стана крал показа спокойствие, каквото никога досега не бях виждал", заяви Робърт Джобсън, кралски коментатор.

– Години наред пътувате заедно с Чарлз по света и във Великобритания. Коя е историята, която никога няма да забравите?

"Имам огромния късмет да съм правил множество интервюта с краля през годините. При едно от пътуванията бяхме на остров Вануату в Тихия океан, където бях единствения поканен журналист. Ако трябва да определя цялото преживяване с една дума, тя ще е "магично". Беше като пътуване във времето. Всички пихме тяхното традиционно питие кава от кокосови орехи, което предизвиква нещо като халюцинации и допълнително допринесе за пъстрото преживяване. Всички танцуваха и пееха. Помня един момент, в който го снимах как маха на тълпата, събрала се да го поздрави и които го обявиха за почетен вожд на племето си. Това, което лично за мен направи това пътуване специално, се случи след това. В самолета бях поканен на по питие от принц Чарлз. Казаха ми, че имам 5-6 минути, но в крайна сметка си говорихме около 40. Обсъждахме всякакви теми. Той има страхотно чувство за хумор и дори не го осъзнава - шегуваше се, че завижда на австралийците за техните полепнали оскъдни бански. Твърдеше, че винаги е искал да има такъв бански", допълни Робърт Джобсън.

Мислите ли, че хората простиха на краля за това, което стана между него и принцеса Даяна?

"Трябва да сме справедливи към краля и да не забравяме, че за танго са нужни двама. Никоя връзка не се проваля само по вина на единия от двамата. Никой не е съвършен, а ако ще говорим за изневяра - и двамата са изневерявали. Чарлз е изпитвал огромно нежелание да се ожени за Даяна. Мисля, че още преди да го направи е осъзнавал, че това е грешка. Казвал е на свои приятели, че се чувства сякаш се дави, но не е знаел как да се измъкне от тази ситуация", коментира Робърт Джобсън.

А след всичките тези години - успя ли Камила да спечели любовта на британците?

"Ако хората имаха възможност да общуват с кралицата консорт Камила щяха да разберат, че тя е една изключително интересна, магнетична и забавна дама. Когато стана ясно, че тя и Чарлз ще се женят Камила не се радваше особено много на одобрението на хората. Направо си я ненавиждаха. Но през изминалите 18 години тя положи неимоверни усилия да бъде опора на краля. С времето британците започнаха да я приемат, да гледат на нея с други очи", каза още Робърт Джобсън.



Още по темата: общо новини по темата: 33
28.10.2023 »
10.08.2023 »
05.07.2023 »
24.05.2023 »
18.05.2023 »
15.05.2023 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: