Тръмп ще разположи система за ПВО тип "Железен купол" над САЩ

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
14:10 / 23.01.2024
665
Американското списание Rolling Stone публикува материал озаглавен: "Тръмп се опитва да опише работата на противоракетната отбрана: Дрън-дрън, дрън, бум и фууш!". 

В статията американското списание посочва: "Доналд Тръмп се завърна в Ню Хемпшир в понеделник вечерта, за пореден път увлечен от способността си да разпознава форми и звуци. След като се похвали миналата седмица, че е "успел" с когнитивния си тест, след като правилно е назовал жираф, тигър и кит, предишният президент говори пред тълпа от поддръжници в Лакония, Ню Хемпшир – последната му проява преди първичните избори на републиканците в щата".

Какво иска да каже Тръмп: Той възнамерява да разположи система за противоракетна отбрана над САЩ, подобна на "Железния купол" в Израел, ако спечели президентските избори през ноември.

"Ще изградя "Железен купол" над страната, модерна американска система за противоракетна отбрана", заяви той пред своите поддръжници в Ню Хемпшир, където  ще се проведат първите избори за президент на Републиканската партия. "Ние го правим (системата за противоракетна отбрана) за други страни, ние помагаме на други страни, ние не го правим за себе си. Но ние също се нуждаем от това", добави Тръмп.

"Президентът на САЩ Роналд Рейгън предложи това преди много години, но в този момент нямаше технология. Сега имаме невероятни технологии", отбелязва политикът. Той се опита да имитира работата на новия "Железен купол", използвайки думите "дън-дън", "бум" и "бум", което предизвика смях сред публиката. Според него производството на ПВО за САЩ може да се осъществява в Ню Хемпшир.

Противоракетната система "Железен купол" (Iron Dome) е предназначена за прихващане на неуправляеми ракети с малък обсег. Разработването му започна през 2004 г. във връзка с обстрела на южните израелски градове от радикални палестински групировки със самоделни ракети "Касам" или съветски ракети, разработчици бяха Israel Aerospace Industries и Rafael Advanced Defense Systems. През март 2011 г. системата беше въведена в експлоатация и през април същата година за първи път успешно прихвана ракета "Град“, изстреляна от Ивицата Газа. През 2020-2021 г. бяха извършени тестове на модернизирана версия на системата, която придоби способността да прихваща различни безпилотни летателни апарати.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (51):
06.05.2024 Der Spiegel: Байдън може да се оттегли от президентската надпревара в САЩ
28.04.2024 NYP съобщи за подготовка за "преврат" в Белия дом
26.04.2024 Байдън призна, че е мислил за самоубийство
22.04.2024 Историческият процес срещу Тръмп започва
19.04.2024 В критично състояние е мъжът, който се самозапали пред съда в Ню Йорк
19.04.2024 Мъж се самозапали пред сградата на съда, в който се провежда процесът срещу Тръмп
Още новини от Международни новини:
Отново арестуваха Грета Тунберг
Напук на високите цени, българите не спират да купуват имоти в Гъ...
Гърция не спира да се тресе! Регистрирани са 4 земетресения в рам...
Оправя ли се принцеса Кейт Мидълтън?
Почина известен бизнесмен, смятан за "инвестиционната легенда" на...
Нови забрани за алкохола и по-големи санкции за туристите в Майор...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).