Тръмп уволни главния прокурор на САЩ и шефа на агенцията по имиграция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
10:22 / 31.01.2017
839
Американският президент Доналд Тръмп уволни действащия главен прокурор на Съединените американски щати Сали Ятес, след като тя призова прокурорите от министерството на правосъдието да не защитават неговата спорна изпълнителна заповед за имиграцията, съобщава АФП, цитирана от "Фокус".

"Действащият главен прокурор Сали Ятес предаде министерството на правосъдието, отказвайки да изпълни правна заповед, предназначена да защити гражданите на Съединените щати", заявиха в изявление от Белия дом. 

"Президентът Тръмп освободи г-жа Янес от задълженията ѝ и впоследствие назова Дана Боенте, американския прокурор за източната част на щата Вирджиния, да служи като действащ главен прокурор докато сенатор Джеф Сешънс бъде окончателно потвърден от Сената", гласи още текстът от администрацията на Тръмп.

Американският президент смени и действащия ръководител на федералната агенция по имиграция и митническо изпълнение, информира АФП. Не е посочена причина за решението за смяната на Даниел Рагсдейл, огласено, час след като Тръмп уволни друг човек, назначен от бившия президент Барак Обама - главния прокурор Сали Ятес. 

Томас Хоман, който сменя Рагсдейл на поста, ще помогне "да бъде гарантирано, че прилагаме нашите имиграционни закони във вътрешността на Съединените американски щати в съответствие с националния интерес", заяви говорителят на федералната агенция по имиграция и митническо изпълнение Джон Кели.

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).