Туристи изживяха нещо ужасно в 5-звезден хотел в Египет

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:35 / 02.11.2021
900
47 туристи, почиващи в петзвезден хотел в египетския курорт Хургада, са приети в болница с тежко отравяне. Според запознати, сред тях имало и много деца.

Натравянето на туристите в хотел AMC Royal се разследва от главната прокуратура на Египет, съобщават световните агенции. Двама служители от хотела са задържани, информират египетските власти. Това са главният готвач и заместник-управителят по храните и напитките. Управителят е отстранен от работа за три месеца.

Според последните данни, в болница са настанени 29 руснаци, 14 естонци и четирима чехи, съобщава БЛИЦ.

Ескперти са взели проби от храните и напитките в хладилниците в кухнята. Заместник-министърът на туризма на Египет Абдел Фатах ал Аси потвърди, че хотелът е затворен за неопределено време.

Междувременно излязоха информации, че хотелът продължава да работи както обикновено.

Пред журналисти туристите се оплакаха от висока температура, поврщане и диария, както и от нехигиенични условия в хотела.

"Болницата е препълнена само от хора от нашия хотел. Като цяло са все деца. Носят ги на ръце. Докарват ги на групи по 10-15 човека. Всички са изнервени. Децата са с температура под 40 градуса“, разказва Елена Сергеева от Татарстан.

"На пръв поглед в хотела нямаше нищо подозрително. Но чиниите често бяха мръсни. И в други дребни неща можеше да се види липса на хигиена. Обядвахме и се преместихме в друг хотел. А през нощта със сестра ми започнахме да имаме симптоми на отравяне. Към 1 ч. сутринта стана много зле. Чак сега се връщаме към нормалното благодарение на лекарствата“, споделя друг гост на хотела.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици
Европейският парламент одобри законодателната реформа за по-ефект...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).