Туристическите посещения по света през 2020 г. са с 1 млрд. по-малко от предишната година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:10 / 15.07.2021
1255
Туристическите посещения по света през 2020 година са с 1 милиард по-малко в сравнение с предходната година заради пандемията.

Германия е на първо място в Европа по посещаемост. След нея остават страни като Испания, Италия и Франция. Това съобщават от Туристическия борд на Германия.

През 2020 година България е сред европейските страни с най-малък спад в броя на нощувките, направени в Германия, съобщава Кристивн Салай, регионален мениджър в Балканските държави от Туристическия борд на Германия.

Учудващо броят на българите посетили Германия през миналата година е намалял само с 35%. Най-много българи 53 на сто са посетили Германия с цел почивка и развлечения, а 47% са били в страната по бизнес.

През това лято германският Национален туристически съвет разчита преди всичко на културния туризъм, за да рестартира отрасъла.

Акцентът ще бъде поставен върху традиционните германски градове, местните производители гастрономията, културата и архитектурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).