Туск с ултиматум към Гърция: Или приемате сделката, или фалит

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:31 / 20.06.2015
1670
Извънредната среща на върха на Еврозоната в понеделник няма да бъде "последната стъпка" в кризата около спасяването на Гърция. Това обяви във видеоизявление председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от ДПА.

"Трябва да изоставим илюзиите, че ще има магическо решение на най-високо равнище. Няма да има подробни технически преговори. Това остава задача на финансовите министри", посочи Туск.

Туск призова да се спре с "игрите", които се разиграват, предаде БНР. Той предупреди, че "сме близо до момент, в който гръцкото правителство ще трябва да избира между това да приеме едно добро предложение за продължаване на помощта или да се насочи към фалит."

Същевременно САЩ призоваха Гърция и международни кредитори към постигане на "спешен компромис", съобщава РИА Новости. Вашингтон, чрез говорителя на Белия дом, апелира към двете страни да преодолеят безизходицата около дълго продължаващите преговори относно рефинансирането на Гърция, на фона на опасенията, че ако не получи такова, страната може да банкрутира и напусне Еврозоната.


Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Любчо Нешков за новия президент на РСМ: Става дума за нещо много ...
Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за вис...
Експерт: Новото поколение ракети, което получи Украйна, може да н...
По 3000 евро бонус за сигнал за фалшива касова бележка
Президентството на РСМ: Силяновска-Давкова ще използва името "Мак...
ЕК за РСМ: Споразуменията със София и Атина трябва да се спазват,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).