Убийство на българка предизвика протести в Мадрид

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:46 / 30.11.2015
741
Случай с 32-годишна българка, пребита до смърт от своя приятел, предизвика протестни демонстрации срещу домашното насилие в Мадрид, съобщиха испански медии.

Трагедията със Светослава Емануилова се разиграла на 14 ноември, но през последните дни са станали известни подробности от разследването.

От една година красивата българка живеела с 34-годишния испанец Алберто в квартал "Карабанчел". Призори във фаталния съботен ден двамата се прибрали от дискотека и помежду им избухнал скандал. Съседи чули крясъци и шум от трошене на покъщнина. Смята се, че убийството е извършено около 10 часа сутринта.

Сигналът до полицията обаче бил подаден чак към 19 ч. от приятелка на Алберто, на която той си признал. Според криминалисти лицето на Станислава било обезобразено от удари с юмруци и ритници, а смъртта й е настъпила от три удара с нож. Алберто веднага е арестуван.

Месец преди убийството младата жена подала оплакване за домашно насилие срещу агресивния мъж. Според съседи или не били предприети мерки, или испанецът бил привикан в полицията, но само обещал да не посяга на приятелката си и с това се приключило. Така или иначе двамата продължили да живеят заедно.

Станислава не споделила проблемите си със своите родители, които също са в Мадрид. Хора от квартала смятат, че ако по жалбата на българката са били наложени ограничителни мерки на Алберто, убийството е можело да бъде предотвратено.

Бащата на Станислава - Николай, е от град Елин Пелин, а майка й - от ботевградското село Трудовец, съобщи Нова тв. 

Родителите й работели в чужбина от години, а Станислава живеела при леля си в Трудовец. Завършила висшето си образование в Международното висше бизнес училище в Ботевград и през 2012 г. заминала при родителите си в Мадрид. Работела в ресторант в центъра на испанската столица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Милен Керемедчиев: Това предложение беше скандално и противоречив...
Анализатори за катастрофата с хеликоптера на Раиси: Най-вероятно ...
Световен лидер продава своя компания за 3,5 милиарда евро
Още една българка покори Еверест
Робуват на марки, дават щури пари за дрехи и затъват в дългове
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).