Ужас! Четирикратна световна шампионка по художествена гимнастика опита да се самоубие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:08 / 06.02.2020
2145
Четрикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова е направила опит за самоубийство. "Солдатова беше хоспитализирана в московска болница с дълбоки разрези на лявата ръка. Лекарите забраняват контакт с нея заради тежкото й състояние“, съобщават руските медии.

Изданията отбелязват, че гимнастичката е опитала да пререже вените си. Води се следствие.

"Според здравните работници по време на разговорите с нея тя е била в превъзбудено, агресивно състояние. В момента Солдатова е в психосоматичния отдел на Института "Склифосовски". Диагностицирана е с булимия като състоянието й е задоволително".

Пред Sport24 президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на руския национален отбор Ирина Винер заяви: "Не знам нищо за случилото се. За първи път чувам".

Пред РИА Новости личната треньорка на Солдатова Анна Дяченко заяви, че е говорила с нея вчера сутринта: "Саша ми се обади от болницата вчера сутринта. Каза ми, че е в болница да си прави тестове. Каза да не се притеснявам. Новините, които достигат до мен, са просто шокиращи“.

Преди няколко дни  Ирина Винер заяви, че заради здравословни проблеми Александра Солдатова в момента не тренира и ще пропусне първото за сезона състезание – Гран При на Москва, което започва утре в руската столица.

"Тя показа определени наследствени проблеми, да речем, на ниво ДНК. Те се почувстваха в процеса на порастване. Сега ние работим с нея, лекуваме я. Но засега тя не е възстановена. Веднага щом видях, че Саша е болна и има здравословни проблеми, я отстраних от състава за световното първенство. Тя го прие, благодари ми, защото иначе можеше да има проблеми. За това в Баку игра Екатерина Селезньова. Шампионатът беше квалификация за олимпийските игри. Когато Саша е готова, ще се върне в отбора, тя е част от него. Аз много я харесвам и искам тя да продължи да се състезава за Русия“, заяви Ирина Винер, цитирана от БТА.

Александра Солдатова пропусна световното първенство в Баку през септември миналата година, след като преди това по време на турнир в Португалия припадна и не успя да завърши надпреварата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
04.12.2020 Скръбна вест за българския спорт! Почина бащата на Мария Петрова
14.03.2020 Тъжна вест! Известна наша гимнастичка си отиде само на 46 години
04.10.2019 Бургаската школа по художествена гимнастика е на световно ниво
24.09.2019 Илиана Раева: Омерзена съм до дъното на душата си!
21.09.2019 Грозно! Съдиите пак подпряха Русия, ансамбълът на България с бронз на световното
20.09.2019 Браво! Катрин Тасева спечели квота за олимпиадата в Токио!
Още новини от Международни новини:
Проф. Владимир Чуков: Това е безпрецедентно, досега не е имало то...
Удариха бившия кмет на Берлин с чанта
Този известен плаж, любим на много българи, ще бъде затворен и та...
Над 300 милиона души, отдали се на тази хуманна професия, празнув...
Април е поредният месец с рекордни температури
Тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее във вла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).