В Истанбул са задържали членове на "Ислямска държава", подготвяли терористична атака в новогодишната нощ

Автор: Тереза Герова
Коментари (0)
19:49 / 07.01.2023
597
Полицията в Истанбул е задържала двама членове от екстремистката групировка "Ислямска държава", за които се твърди, че са подготвяли терористичен акт в новогодишната нощ в един от кварталите на турския мегаполис, съобщава телевизионният канал NTV, като уточнява, че заподозрените са граждани на Таджикистан и Узбекистан.

Антитерористичната операция е проведена в квартал Башакшехир в европейската част на Истанбул няколко часа преди Нова година. В рамките й полицаите стреляли по гумите на колата, с която бегълците се опитали да избягат. Единият от тях, който е специалист в производството на взривни устройства, е в следствения арест. По отношение на другия, гражданин на Узбекистан, се предприемат мерки за депортиране.

Според полицията двамата са планирали терористична атака, подобна на тази, извършена в Истанбул от същата организация в нощта на 1 януари 2017 г. в елитен нощен клуб. Тогава загинаха 39 души.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Проблем със смартфоните на iPhone причини много главоболия 
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Нови земетресения разклатиха Балканите
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Огромна инвестиция даде тласък на едно от най-известните летища
Почина известен писател


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).