В Румъния арестуваха двама българи за трафик на мигранти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:38 / 19.04.2023
396
Двама български граждани са поставени под арест за 30 дни в Румъния за трафик на мигранти, след като са заловени в района на град Фетещ, Югоизточна Румъния, докато транспортирали 30 афганистански граждани с микробус, съобщи Окръжният полицейски инспекторат на окръг Яломица, предаде Аджерпрес.

Полицаите в окръг Яломица са спрели вчера микробус, управляван от 28-годишен български гражданин, който бил придружен от свой сънародник на 29 години.

"При проверката на превозното средство, извършена от полицаите, във вътрешността бяха открити 30 души, чуждестранни граждани, на възраст между 15 и 39 години. Тъй като откритите лица не можаха да представят доказателства за легално влизане на територията на Румъния и не можаха да представят документи за законен престой, бяха отведени в полицейското управление", се посочва в съобщението.

След полицейските проверки е установено, че става дума за афганистански граждани, които са заявили, че са преминали границата пеша с намерение да стигнат до някоя страна от Шенгенското пространство, пише БТА.

Полицаите са задържали двамата български граждани за 24 часа, а днес те са се явили пред съда, който е постановил задържането им в предварителния арест за 30 дни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Милен Керемедчиев: Това предложение беше скандално и противоречив...
Анализатори за катастрофата с хеликоптера на Раиси: Най-вероятно ...
Световен лидер продава своя компания за 3,5 милиарда евро
Още една българка покори Еверест
Робуват на марки, дават щури пари за дрехи и затъват в дългове
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).