Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В руската Дума: България е най-доброто място да приеме руските туристи
Автор: Екип Burgas24.bg 15:45 / 25.02.2016Коментари (2)1231
© Вulfoto
България е на първо място сред дестинациите, подходящи да приемат руския туристопоток през 2016 г. Това каза ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов при представянето на страната ни в рамките на изслушванията в Държавната дума. На тях беше отчетено предимството на България като сигурна и спокойна дестинация.

"Руснаците са сред най-многобройните чуждестранни туристи в българските летни курорти и за нас като администрация е много важно да създадем най-добрите условия и да стимулираме повече техни пътувания към страната ни. Руските граждани до 16-годишна възраст, които идват на детски и организиран туризъм в България, ще получават безплатни визи, различни облекчения са предвидени и за собственици на имоти в България и лица, които са пребивавали в страната ни предишни години", заяви в парламента на Русия министърът ни по туризма Николина Ангелкова. Тя допълни, че визи се издават в 21 изнесени центъра в Руската федерация, като процедурите са ускорени максимално.

Очакванията са, че ръстът на руските туристи през летния сезон ще е между 20 и 30 %. Предвижда се увеличаване на чартърни полети от Москва, Санкт Петербург, Казан, Нижни Новгород, Ростов на Дон, Перм, Челябинск, Волгоград, Самара, Уфа.

Изслушванията във Федералното събрание на Руската федерация се провеждат със съдействието на Федералната агенция по туризъм и с участието на депутати, представители на министерства и отраслови организации, които са пряко свързани с туристическата индустрия. Целта е да се набележат мерки за увеличаване броя на руските туристи към перспективни и нови туристически направления като България, Мароко, Куба, Китай, Тайланд, Шри Ланка, Индия, Доминиканската република. В слушанията участват всички заинтересовани страни.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За разлика от други места в България туризма е руски те са собствениците
+1
 
 
На свободния руски народ му съобщават къде е най добре и те се съгласяват...съответно къде Не трябва да ходят и те слъйшът. :) Крепостното селячество все още е живо в някой държави с известна свобода,....къде да почиват :) Където им кажат!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: