Вижте причините заради които в Оклахома забраниха и криминализираха абортите по желание

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:33 / 13.04.2022
733
Републиканският губернатор на Оклахома Кевин Стит e подписал законопроектa, с който криминализира извършването на аборт по желание в щата, съобщи CNN.

Законът предвижда извършването на аборт или опитът за извършване на процедурата да се счита за престъпление, което се наказва с максимална глоба от 100 000 щатски долара или с максимален срок от 10 години в щатския затвор, или и с двете.

"Като губернатор, аз представлявам всичките 4 милиона жители на Оклахома и те в голяма степен подкрепят защитата на живота в щата Оклахома. Искаме Оклахома да бъде най-професионалният щат в страната. Искаме да забраним абортите в щата Оклахома", заяви той. Знам, че този законопроект ще бъде незабавно оспорен от либерални активисти от крайбрежието, които изглежда винаги искат да влязат и да диктуват, и да оспорват начина ни на живот тук, в щата Оклахома. Най-важното е да защитим неродените деца и правото на живота в щата Оклахома", добави Стит.

Републиканския представител от щата Оклахома Джим Олсън, главният автор на закона, по-рано каза пред CNN, че вярва, че "изнасилването и кръвосмешението са ужасно престъпление", но въпреки че такива бебета е заченато в "ужасна ситуация", те "все още има право на живот". Бебето не трябва да носи отговорност за греховете на бащата", каза той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в Йерусалим
Българка е била отвлечена в Гърция
Европейските зелени ще се борят за по-зелена и по-социална Европа...
Проблем със смартфоните на iPhone причини много главоболия 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).