Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За българите в чужбина: Ето как да кандидатствате за възстановяване на данъци
Автор: Екип Burgas24.bg 12:32 / 11.02.2022Коментари (1)1428
©
Близо 40% от българите, работещи в чужбина, не са потърсили парите от надвнесените си данъци – пари, които им се полагат по закон. Една от причините е слабата информираност по тази тема.

В същия момент сега е най-подходящото време да се кандидатства за възстановяване на надвнесения данък върху дохода, тъй като в някои страни срокът за подаване на данъчна декларация е до края на април.

Сумата, която се възстановява, зависи от множество фактори, като средно тя е 804 евро. Ако доходите са под облагаемия минимум за съответната страна, може дори да си върнете всички данъци. Можете да изчислите своята приблизителна сума, като използвате калкулатора на RT Tax.

Всеки може да подаде документите към данъчните институции в съответната страна лично или чрез посредническа фирма за възстановяване на данъци. Предимството на компании като RT Tax е сътрудничеството с множество международни институции, благодарение на които част от нужните документи могат да се изискат и по служебен път. Дългогодишният опит от друга страна помага да се намали времето и да се ограничат спънките, които често намаляват шансовете за възстановяване на пълния размер на полагащата се сума.

Като говорим за срокове, от февруари работодателите започват да изпращат формуляри, които са ви необходими при подаване на данъчна декларация“, споделя още Росен Ковачев. "В страни като Австрия и Холандия срокът за това е до април, но в САЩ работодателите са задължени да изпратят документите до края на февруари. Ако не ги получите, можете сами да ги изискате. Винаги можете да се обърнете и към нас за съвет какви документи ще ви бъдат необходими, допълват още от RT Tax.

Сега е точният момент за попълване и подаване на данъчна декларация. В някои страни срокът за нея е до края на месец април. След попълването ѝ може да се кандидатства за различни помощи (като детски надбавки) и връщане на надвнесени данъци.

Съветваме всички хора, които работят в чужбина, да са много изрядни по отношение на данъците в страната, в която работят, тъй като глобите са много солидни“, споделя Росен Ковачев, управител на RT Tax за България. "След края на финансовата година и след като е приключил работа, всеки човек е длъжен да подаде данъчна декларация. Ако не сте подали декларация за 2021 г., сега е моментът да го направите. Повечето чуждестранни инспекторати започват да разглеждат документи и да връщат надвнесени данъци от март месец. Колкото по-рано подадете данъчната си декларация, толкова по-бързо можете да си върнете част от парите обратно, допълва той.

Мигрантите могат да кандидатстват за възстановяване на данъци 4-5 години назад. Това означава, че сега е последният момент, в който може да се кандидатства за обезщетения за работа в чужбина през 2017 година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.02.2022 г.
0
 
 
Да разбира се а наща мила администрация незнайно защо спъва процеса та дори го съботира само и само за да не получиш нищо. Ама нали продължавате промяната успех
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: