Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За първи път: Мета отбеляза спад в приходите
Автор: Екип Burgas24.bg 10:11 / 28.07.2022Коментари (0)506
©
ИТ гигантът Meta обяви, че за пръв път в своята история има спад на приходите си. Досега всяко тримесечие носеше все повече пари на Meta, но това вече не е така, съобщава Associated Press.

Финансовите резултати на Meta за второто тримесечие на годината са по-ниски заради свиването на разходите за онлайн реклама. Несигурната икономическа обстановка по света кара компаниите, особено по-малките, да ограничават този тип разходи.

А именно по-малките компании са голяма част от рекламодателите във Facebook. Този проблем засегна и другите ИТ гиганти, които разчитат на онлайн рекламата, включително Google, Snap и т.н. Освен това Meta има и други предизвикателства като напускането на Шерил Сандбърг и усилващата се конкуренция на TikTok.

Също така Meta не успява да популяризира достатъчно добре някои от функциите си. Например т.нар. Reels или кратките видеоклипове, които са директен конкурент на TikTok. За сега обаче те не генерират очакваните приходи и Instagram Stories и стандарният поток от публикации са по-доходоносни, отбелязва CNBC.

Приходите на Meta са се понижили с 1% до 28.82 млрд. долара, но печалбата е с 36% по-малко спрямо същия период миналата година. Резултатите са по-слаби от очакваното от анализаторите, които също предвиждаха понижение на приходите и печалбата.

"Годишният спад на тримсечните приходи показва колко бързо бизнесът на Meta се разпада. Преди тези резултати предвиждахме, че световните годишни приходи на Meta ще достигнат почти 130 млрд. долара и ще се увеличат с 12.4%, сега обаче е малко вероятно това да се случи", коментира Дебра Уилямсън от Insider Intelligence.

Тя отбелязва, че не всичко е негативно за Meta. Нейните конкуренти също изпитват трудности, а и самата компания е в процес на голяма трансформация и се подготвя за метавселената, на която възлага големи очаквания. Този процес обаче ще изисква доста средства и смяна на фокуса, като Meta споделя, че е увеличила персонала си с 32% спрямо миналата година, а отделът за разработка на метавселената е на загуба от 2.8 млрд. долара.

Затова някои анализатори очакват, че занапред приходите на Meta често ще спадат и това ще продължи, докато тя не намери начин да печели именно от метавселената. Самата компания изглежда също е с подобни нагласи, тъй като понижи прогнозите си и за следващото тримесечие. При това и диапазонът е по-голям - между 26 и 28.5 млрд. долара, като и двете граници са под очакваните от анализаторите и инвеститорите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: