Закопчаха трима участници в международна мрежа за трафик на наркотици от Африка към Западна Европа

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (0)
15:27 / 22.03.2019
2343
Трима участници в международна организирана престъпна група за трафик на наркотици от Африка към Западна Европа са задържани на 19 март 2019 г. в София при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в изпълнение на европейска заповед за арест, издадена от Германия.

Сред задържаните са българин и граждани на Танзания и Сомалия - временно пребиваващи в страната, без постоянни адреси. Събраните доказателства сочат, че тяхната функция в рамките на широка международна престъпна мрежа е била да набират и изпращат в африкански държави български "мулета“, които да трафикират наркотици, най-вече към Италия и Германия.

Тримата влизат в полезрението на разследващите у нас преди повече от половин година. В Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство, дейността им е наблюдавана и документирана, в т.ч. със СРС.

Неотдавна Германия издава европейски заповеди за арест и за разследване на тримата, на базата на тамошно досъдебно производство срещу международна престъпна група. Повод за разследването са няколко случая на задържани количества хероин с еднаякъв произход (общо над 75 кг.) в Германия и в други европейски държави.

Тримата са с наложени от съда мерки за неотклонение "Задържане под стража“, задействана е процедура по ектрадирането им във Федералната република.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).