Заловиха най-издирвания наркотрафикант след Пабло Ескобар

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:22 / 25.10.2021
435
Колумбия залови най-издирвания накротрафикат в страната, съобщава "Свободна Европа". Арестът на Дайро Антонио Усуга, известен като Отониел е най-големият удар по трафика на наркотици след смъртта на Пабло Ескобар, каза президентът на страната Иван Дуке.

50-годишният Отониел е заловен по време на военна операция. Той е обвинен в трафик на кокаин за САЩ, убийство на полицаи, набиране на непълнолетни за проституция и сексуално насилие над деца, припомня Ройтерс.

Колумбия беше предложила награда от до 3 милиарда песо (около 800 000 долара) за информация относно местонахождението на Отониел, а правителството на САЩ обяви, че ще даде награда от 5 млн. долара за помощ за намирането му.

"Това е най-големият удар срещу трафика на наркотици у нас през този век“, каза Дуке по време на излъчено видеообръщение. "Този удар е сравним само с падането на Пабло Ескобар през 90 -те години“, каза той.

Преди пет години колумбийските власти стартираха операция "Агамемнон“, при която заловиха или убиха част от членовете на групировката на Отониел.

В операция "Озирис“, довела до залавянето на Отониел, са участвали повече от 500 служители на колумбийските специални части и 22 хеликоптера, съобщи министърът на отбраната Диего Молано.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).