Заловиха най-търсения наркобос - Ел Чапо

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:10 / 09.01.2016
893
Наркобаронът Хоакин Гусман, известен като Ел Чапо, беше заловен, седем месеца след като избяга от строго охраняван затвор, обяви мексиканският президент Енрике Пеня Нието, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

"Мисията изпълнена: Хванахме го. Искам да информирам мексиканците, че Хоакин Гусман Лоера беше арестуван", написа президентът в социалната мрежа "Туитър". 
 
Американската Агенция за борба с наркотиците (ДЕА) обяви, че е изключително доволна от арестуването на Ел Чапо, предаде Франс прес.

През юли 2015 г. Хоакин Гусман, считан за едни от най-големите мексикански наркобосове, избяга от строго охраняван затвор за втори път за последните 14 години. Първото му бягство датира от 2001 г.

Картелът "Синалоа", ръководен от Гусман, е същинска империя, която обхваща Северна Америка, Европа и Австралия. Той е основен играч в кървавата нарковойна, която се води през последните години в Мексико. 

Смята се, че картелът контролира по-голямата част от местата по границата на Мексико със САЩ, през които минава трафикът на дрога.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер?
Изследователи откриха връзка между татуировките и появата на злок...
Хеликоптер прелетя под Айфеловата кула
Схемата със социални помощи на българите в Англия е била много мо...
Защо българин участва в поставянето на пет ковчега пред Айфеловат...
Куршум се заплете в синджир на мъж, спаси живота му


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).