Започна гласуването за турския референдум в 3 секции у нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:58 / 07.04.2017
1156
От днес до неделя хората с двойно гражданство - българско и турско, ще могат да гласуват на националния референдум за конституционни промени в Турция в три секции у нас - в София, Бургас и Пловдив.

В България хората, които имат право на глас, са около 8 хиляди.

Гласуването за референдума вече започна в държавите в Западна Европа. Активността на турските граждани в чужбина е по-висока от регистрираната на парламентарните избори през 2015 година.

Предварителните прогнози в Турция сочат преднина на отрицателния вот, каза в "Преди всички" Мехмед Юмер - главен редактор на двуезичното издание "Седмичен обзор" - вестникът, който стана приемник на "Заман - България". Според него обаче забраните преди време за провеждане в Европа на демонстрации и агитации за референдума, до известна степен малко или много обърна нещата в полза на референдума.

С провеждането на този референдум за поправки в конституцията цели да се покаже на света, че турското общество избира президентската система на управление и Кемалистката е изчерпана, каза Юмер и допълни:

От друга страна преднината на отрицателния вот има една друга такава тактическа роля - да покаже, че подготовката за референдума се води при демократични условия, каквито обаче не бяха осигурени.

Източник: БНР


Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).