Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Защо гръцките плажове привличат толкова много туристи?
Автор: Екип Burgas24.bg 15:15 / 23.05.2024Коментари (0)1361
Лятото наближава, а с него и въпроса “Къде ще ходим на море?"

Разбира се, нашето Черноморие винаги предлага прекрасни възможности от хотели, къмпинги и диви плажове за всеки вкус, но ако бързате да отидете на море в по-ранната част на сезона, когато няма толкова много хора, то днес сме избрали да ви покажем 5 невероятни плажа в Гърция, в които ще се влюбите.

Започваме, разбира се, с един от най-популярните плажове на остров Левкада, а именно - Порто Кацики. Плажът е известен с чистата си вода в наситено синьо и ивица, осеяна с бели камъчета. Намира се близо до село Атани и разполага с паркинг на върха на скалата, в близост до мястото, където започва стълбището към него.

Там можете да откриете заведения за хранене, чадъри и шезлонги под наем, но къмпингът е забранен. 

На номер 2 слагаме известния плаж “Портокали", който се нарича още и “Ориндж Бийч". Намира се на Ситония и отличителното за него са белите варовикови скали, между които има ивици пясък. Кристално чиста вода, шезлонги и чадъри, храна и напитки, а в разгара на сезона дори и DJ партита с много песни и танци.

Препоръчваме да посещавате плажа преди 11 часа, защото доста често след този час е трудно да си намерите място. Когато отидете там, не пропускайте да видите и скулптурата на Русалката, чийто автор е неизвестен, но определено се вписва с магията на плажа. 

Номер 3 римуваме с Керамоти и не случайно плажовете в района са предпочитани от повечето българи. Независимо дали обичате да ловите риба, или да си почивате под сенките на някой чадър, докато наблюдавате кристално чиста вода - в Керамоти има по нещо за всеки. Сравнително близо е до България и цените са доста прилични. Много хора казват, че на Керамоти можете да се насладите на най-спокойната и комфортната си почивка, заради гостоприемството на персонала и липсата на тълпи от туристи.

Ако все пак искате нещо по-различно и интересно, то Червеният плаж на Санторини е най-подходящ за вас. Вулканичните изригвания са довели до образуването на това красиво място, което всяка година се посещава от много туристи. Околностите му от огромни вулканични скали, черни и червени камъчета и пясък с различни цветове, предимно червен, съставляват дива природа, която привлича всички посетители и пленява всеки от момента, в който стъпи на това зашеметяващо място.

Неговите скални образувания и интересният му морски живот правят плажа идеален и за любителите на гмуркането с шнорхел. Последен, но не на последно място, слагаме плажът Super Paradise на остров Миконос.

Смятан е за един от най-красивите плажове в Гърция и е добре организиран с шезлонги и чадъри. Въпреки това, ако не се чувствате комфортно с идеята да седите много близо до други хора, можете да поставите кърпата си от дясната страна на плажа, която все още е девствена. Наличните туристически съоръжения включват плажен клуб и ресторант, водни спортове като парасейлинг, джетове и флайборд, пише actualno.com.



Още по темата: общо новини по темата: 230
15.06.2024 »
14.06.2024 »
14.06.2024 »
14.06.2024 »
13.06.2024 »
13.06.2024 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Пролетни бури удариха страната
Бум на коклюш в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: