Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Застреляха български гангстер в Канада
Автор: Екип Burgas24.bg 19:53 / 03.06.2020Коментари (3)1264
©
Доброслав Манчев, или по-известен в подземния свят на Онтарио като "българинът Боби“, бил умен, "изтънчен“, предприемчив и много работлив.

Негов приятел смята, че със своите качества той би могъл да направи милиони в корпоративния свят на Канада, отмъквайки милиони с куфарче, а не с пистолет, пише bg-voice.com, позовавайки се на "Торонто Сън“. Но вместо това, на 18 март тази година, малко преди девет вечерта, 51-годишният българин бил застрелян и починал в канадския град Скарбъроу, Торонто.

Неговият приятел разкрива пред изданието подробности за живота на Манчев и неговото присъствие в канадския ъндърграунд.

Двамата се запознали още като тийнейджъри във фитнес зала и бързо станали приятели. "Боби изглеждаше като питбул и по това време искаше да стане борец. Семейството му беше от България и той имаше тежкото мислене на източноевропеец“, казва приятелят му, който отказва да разкрие самоличността си от страх от последствия.

Семейството на Боби притежавало кафенето "София“ в Скарбъроу, както и известен брой къщи в околността. Още като съвсем млад Манчев започнал да се занимава с обири.

Целта му били луксозните коли, а той бил "супер“ шофьор.

"Боби караше като професионалист още като тийнейджър. И беше безстрашен, не се страхуваше от нищо“, казва приятелят му с усмивка и добавя, че Манчев е бил най-големият крадец на автомобили в страната.

Той описва Манчев като голям мъж, силен като вол. Можел да вдигне до 180 кг. След това се захванал с бизнеса със стероиди. Приятелят му признава, че и той бил част от него.

"Разработихме този сектор, стероидите не бяха незаконни, ако ти си търгуваш с тях“, казва приятелят. В техния бизнес обаче не било съвсем така. Приятелят на Боби бил арестуван през 1990 година и така приключил с гангстерския живот. След като изкарал няколко години в затвора, той решил да оправи живота си и никога повече не погледнал назад.

Манчев обаче продължил да напредва към върховете на подземния живот в Онтарио. За последно преди убийството му той се споменава в публикация на "Торонто Сън“ през 2008 година за наркотици и трафик на оръжие.

Ченгетата тогава го нарекли мозъка на операцията. Манчев знаел много добре как работи полицията. През 2000 година той влязъл в затвора за шест години и половина за ръководене на престъпна банда, която включвала и бивш полицай от Торонто – Дарин Купър. Манчев, Купър и останалите гангстери от групата използвали полицейски униформи и автомобили, за да ограбят свои колеги наркотрафиканти.

През 2008 година детектив Джеймс МакСюин описва Манчев като "умен и изтънчен… Неговият партньор е бивш полицейски офицер от Торонто, той има пълна информация за това как полицията работи. И за какво ли още не…“. А изпеченият престъпник имал още един ас в ръкава си, който така и не успял да изиграе.

Той бил готов да се върне обратно в България, пише "Торонто Сън“. Детективите открили в дома му евро, фалшиви лични карти и паспорти. Във фризера пък открили 50 000 долара в брой.

Приятелят на Манчев не бил шокиран, че животът му приключил след дъжд от куршуми. "Изненадан съм, че живя толкова дълго“, признава мъжът и допълва: "Това е много тъжно, той наистина можеше да е нещо повече“.

Обвинен за убийството на българина е 48-годишен мъж – Джоузеф Пакет от Торонто. Името му не се среща в криминалните хроники до момента и изглежда не е звезда в подземния свят. Поне не като Боби Манчев, завършва "Торонто Сън“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: