Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жени, пукайте гума спокойно. Българският мъж ще ви я смени!
Автор: Екип Burgas24.bg 10:34 / 14.08.2014Коментари (5)723
©
В един от най-натоварените летни месеци, когато повечето българи отправят на пътешествие, голяма международна компания проведе проучване, което изследва толерантността на шофьорите към други аварирали на пътя водачи.

Проучването се проведе в София в края на месец юли и постави на изпитание "колегиалното" отношение между шофьорите, в частност готовността им да се притекат на помощ на изпаднала в беда жена.

Проектът се реализира в няколко страни в Европа, като компанията търси най-толерантните и загрижени сред европейците, които биха се отзовали на помощ на нежния пол независимо от ситуацията. 

В борба за първото място в класацията на най-големите джентълмени на пътя, поставени (красиви) лица симулират авария на натоварени пътища в Прага, Братислава и София.

Къде сме ние?

В края на месец юли бул. "Ботевградско шосе", пътят за Банкя и пътят за Елин Пелин се превърнаха в сцена от филм с неопределен жанр, в който момичета, аварирали на пътя, се надяват на помощта на преминаващите край тях шофьори. Резултатите от симулациите изненадаха всички и най-вече авариралите актриси.

В рамките на тридневното проучване на помощ се отзоваха едва 21 водачи и един велосипедист, който въпреки очевидната невъзможност да помогне на дамите да стигнат до място, на което да им се окаже необходимата помощ, предложи личните си умения, за да се опита да реши проблема с автомобила на място. 

В рамките на същото изследване в Полша и Словакия отзовалите се на помощ в същата ситуация са съответно 35 и 16 водачи, като така българите печелят среброто за толерантност на пътя.

На въпроса колко често спират, за да окажат помощ на аварирала жена на пътя, 50% от българските шофьори, участвали в проучването, споделят, че спират почти винаги независимо от пола на водача в беда. 

36,36% от интервюираните пък не помагат често на други шофьори на пътя, но признават, че биха спрели, ако видят край пътя изпаднала в беда жена. По този показател българите се нареждат втори след словаците, които се оказват най-галантните кавалери. (48,2%).

Интересен е фактът, че сред отзовалите се на авариралите дами на пътя има две жени, които споделиха факта, че помагат само, ако в беда са други представителки на нежния пол. Причина за това се оказа страхът от измама или дори насилие, като подобно мнение изказаха и над 65% от останалите интервюирани.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Даа, много са толерантни, особено в Пловдив. Скоро спуках гума на оживен булевард. Въртях се, оглеждах се, пък се заех сама със смяната. Минаващите коли намаляха, гледаха с любопитство как жена си сменя гумата, някой биткаха и вдигаха палец за поздрав, ама нито един не спря.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български тенис
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Актрисата Виолета Донева е била открита мъртва в апартамента си
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: