Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Журналист: В Германия селското стопанство е най-зависимият от държавата отрасъл
Автор: Ива Дойчинова 17:40 / 17.01.2024Коментари (0)516
©
Първият етап от протеста на селскостопанските работници и фермерите в Германия приключи. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ журналистът от Берлин Капка Тодорова.

"Протестите бяха обявени за една седмица и в понеделник беше заключителният голям митинг – над 10 000 трактора се струпаха в центъра на Берлин. След преговорите, проведени между правителството в лицето на министъра на финансите Кристиан Линднер  и Съюза на фермерите, последните заявиха, че не приемат предложените им компромиси и ще има още протести“, разказа още тя.

Компромисът, предложен от правителството субсидията върху земеделския дизел да бъде поетапно разсрочена до 2026 година, за да могат фермерите да си направят бюджетите за следващите години, не е достатъчен за земеделските производители. "Това, което предизвиква все още гнева на селскостопанските работници, е огромната бюрокрация. Държавата се намесва сериозно в селското стопанство. Има твърде много правила и изисквания и се случват толкова бързо, че вече трудно един фермер без голяма счетоводна фирма може да се направи съответните финансови разчети за въвеждането им,“ обясни логичните искания на фермерите Капка Тодорова, като според нея от друга страна обаче съществува проблемът, че този отрасъл е най-зависимият от държавата, както и в целия Европейски съюз, и когато парите идват от държавата, съответно държавата има право да ги контролира.

По думите й у германското общество се наблюдава една голяма умора от кризи, от промени и реформи. Според нея хората са уморени и на този етап трудно могат да се обединят около каквато и да е кауза. "Преходът към преминаването към зелена енергия изисква от всеки данъкоплатец и лични усилия, и финансови промени, за които мнозинството в Германия беше напълно съгласно. Но поредицата от кризи, и особено пандемията и войната в Украйна, сериозно удариха цялата икономика.“ Капка Тодорова е изрази мнението на германците, че подкрепата за Украйна ще продължи, защото опасността от Русия е все по-осезаема и германското общество си дава сметка за опасностите, които идват оттам. "Така че по-скоро нуждата да се преминава по-бързо към зелена енергия е по-трудно да бъде обяснена, а не помощта за Украйна,“ каза още тя.  

Относно убийство на 38-годишната Айсел журналистът коментира, че става дума за битова престъпност. "Става дума за лична драма жена, която е работила на касата на голяма верига супермаркет е била застреляна пред очите на клиентите от бившия си партньор и той се е самоубил след това.“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Политическо противоборство в САЩ
Избор на нов български патриарх
1-ви юни - Ден на детето
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: