Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зимна буря замрази САЩ преди Бъдни вечер
Автор: Иван Христов 13:42 / 24.12.2022Коментари (2)1136
©
Смразяващата зимна буря продължи да обхваща голяма част от Съединените щати в събота, носейки ослепителни виелици, леден дъжд, наводнения и животозастрашаващ студ, който създаде хаос за пътуващите за коледните празници, съобщава Associated Press. Бурята, която възникна по-рано през седмицата, прекъсна електропроводи, осея магистралите с купища коли в смъртоносни катастрофи и доведе масово анулиране на полети.

Стихията е почти безпрецедентна по своя обхват, простирайки се от Големите езера близо до Канада до Рио Гранде по границата с Мексико. Около 60% от населението на САЩ е изправено пред някакво предупреждение или предупреждение за зимно време и температурите паднаха драстично под нормалните от източната част на Скалистите планини до Апалачите, посочва Националната метеорологична служба.

Очаква се ниските температури и поривистите ветрове да доведат до "опасно студени студени ветрове в голяма част от централната и източната част на САЩ този празничен уикенд“, предупреждават от метеорологичната служба, добавяйки, че условията "ще създадат потенциално животозастрашаваща опасност за пътниците, които заседнат някъде“.

"В някои райони престоят на открито може да доведе до измръзване за минути“, се казва в съобщението.

Още една беда са прекъсванията на електрозахранването, които до късно в петък американско време все още засягаха повече от милион домове и фирми, според уебсайта PowerOutage, който проследява отчетите на комуналните услуги.

Докато милиони американци пътуваха преди Коледа, повече от 5700 полета в рамките на, към или извън САЩ бяха отменени в петък, според сайта за проследяване FlightAware.

Множество магистрали бяха затворени и катастрофите взеха най-малко шест жертви, съобщиха официални лица. Най-малко двама души загинаха при огромно струпване на около 50 превозни средства на магистрала в Охайо. Шофьор от Канзас Сити, Мисури, загина в четвъртък, след като се подхлъзна в рекичка, а други трима загинаха в сряда в отделни катастрофи на заледените пътища в северната част на Канзас.

В Канада WestJet отмени всички полети в петък на международното летище Пиърсън в Торонто, тъй като метеоролозите там предупредиха за потенциално метеорологично събитие, което се случва веднъж на десетилетие.

Синоптиците обясняват, че бомбен циклон - когато атмосферното налягане пада много бързо при силна буря - се е развил близо до Големите езера, предизвиквайки виелици, включително силни ветрове и сняг.

Дори хората във Флорида се подготвят за необичайно хладно време, тъй като бяха издадени редки предупреждения за замръзване за големи части от щата през празничния уикенд.

Наричайки го "буря от кухненската мивка“, губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул обяви извънредно положение. В части от Ню Йорк приливни наводнения наводниха пътища, домове и предприятия в петък сутринта.

В Бостън дъжд, съчетан с прилив, наводни някои централни улици в петък.



Още по темата: общо новини по темата: 396
21.01.2024 »
05.01.2024 »
02.01.2024 »
13.12.2023 »
28.11.2023 »
26.11.2023 »
предишна страница [ 1/66 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ИВАНЕ - АМЕРИКАНСКИ ГЪЗОЛИЗНИКО - В България НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА КАКВО СТАВА ПРИ АМЕРИКАНСКИЯ СВЕТОВЕН АГРЕСОР .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: